Δολοφονήθηκε τελικά ο James Brown;

15:28 8/2/2019 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ james-brown.jpg O «νονός της soul» και «πατέρας του funk» | AP Photo/Matt Dunham 08.02.2019, 12:40 | Ετικέτες: μουσικοί, θάνατος Συντάκτης: efsyn.gr

Δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο του μουσικού θρύλου το CNN αποκαλύπτει ότι ενδέχεται να δολοφονήθηκε και όχι να πέθανε από φυσικά αίτια, ενώ η οικογένειά του καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα φόνου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, το έργο που ξεκίνησε το 2017 δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, αφού 11 άτομα του

είπαν ότι θα έπρεπε να ψάξει τις συνθήκες θανάτου του Μπράουν, δυσκόλεψε το γεγονός ότι άτομα που τον γνώριζαν πέθαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο ερευνητής ταξίδευσε σε εννέα χώρες και μίλησε μεταξύ άλλων με την τέταρτη σύζυγο του Μπράουν, Τόμι Ρέι, τον μάνατζέρ του Φρανκ Κοψίδας και έναν από τους κληρονόμους του, τον Ντάριλ Μπράουν.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η τραγουδίστρια του τσίρκου και ο νονός της soul», εκτός από συνεντεύξεις περιλαμβάνονται επίσης χιλιάδες σελίδες με ιατροδικαστικές εξετάσεις, αστυνομικά δελτία και συνεδριάσεις δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μάρβιν Κρόφορντ ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα, όπου είχε εισαχθεί λόγω πνευμονίας, «είχε πάντα υποψίες για δολοφονία» γιατί θεωρούσε ότι η επιδείνωση της υγείας του ήταν ταχύτερη του αναμενομένου, αφού μια ημέρα πριν το τέλος είχε βελτιωθεί σημαντικά.

«Άλλαξε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας ασθενής για τον οποίο δεν θα προέβλεπα ποτέ ότι θα πάθαινε ανακοπή... Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και εγώ ρώτησα από τότε: Τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο;» δήλωσε ο ίδιος.

Ισχυρίστηκε δε ότι μια νοσοκόμα του είπε τότε πως εντοπίστηκε ένα υπόλειμμα φαρμάκου στον σωλήνα με τον οποίο ανάσαινε ο Μπράουν σημειώνοντας ότι «πιθανόν κάποιος θα μπορούσε να του είχε δώσει μια παράνομη ουσία που οδήγησε στο θάνατο».

Η έρευνα αναφέρεται επίσης στην Ζακ Χολάντερ, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Μπράουν και είχε υποστηρίξει ότι την βίασε το 1988. Ο καλλιτέχνης δεν διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία και η Χολάντερ υποβλήθηκε σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους από έναν πρώην πράκτορα του FBI το 1995.

Τέλος, το CNN παραθέτει -μεταξύ άλλων- 15 ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του τραγουδιστή, που αφορούν, μεταξύ άλλων έναν μυστηριώδη στρατιωτικού τύπου σάκο, ένα χειρόγραφο σημείωμα και έναν άνθρωπο που ονομάζεται «Ghost».

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανιχνεύοντας την αφροαμερικανική ταυτότητα Κηδεύτηκε σε μυστική τοποθεσία ο George Michael
Keywords
Τυχαία Θέματα