Απολαυστική σύμπραξη δύο μεγάλων φωνών!

15:08 14/5/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ tragoudi-papageorgiou-.png 14.05.2018, 14:49 | Ετικέτες: συναυλίες, έντεχνο τραγούδι, Μαρία Παπαγεωργίου Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Απ' όταν ανακοινώθηκε η σύμπραξη των Μαρίας Παπαγεωργίου - Χριστίνας Μαξούρη, για μία εμφάνιση στο «Μικρό Παλλάς» στο πλαίσιο των μουσικών παραστάσεων «Ένα ντουέτο θα φέρει την Άνοιξη», σε επιμέλεια του ραδιοφωνικού παραγωγού Πάνου Σουρούνη, ήμουν σίγουρη ότι θα προέκυπτε μια πολύ ωραία μουσική βραδιά. Θα συνεργάζονταν βλέπετε, για πρώτη φορά, δύο πολυτάλαντες καλλιτέχνιδες που

κατέχουν περίοπτη θέση στην άτυπη λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες.

Είναι από τις λίγες φορές που οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν... Όσοι -πραγματικά πολύ τυχεροί- βρεθήκαμε την περασμένη Παρασκευή στο κατάμεστο «Μικρό Παλλάς», απολαύσαμε μια μουσική πανδαισία που θα τη μνημονεύουμε για χρόνια. Με το που βγήκαν στη σκηνή, ξυπόλητα, τα δύο κορίτσια μάς κέρδισαν αμέσως με την απλότητά τους και τη ζεστασιά που εξέπεμπαν. Κι όταν άρχισαν να τραγουδάνε, άλλοτε κατά μόνας και άλλοτε και οι δύο μαζί, ξεκίνησε η μυσταγωγία.

Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί να διαβάζετε κοσμητικά επίθετα για παραστάσεις και εκδηλώσεις κάθε μορφής τέχνης, όμως αυτή τη φορά μού συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο: δεν με ικανοποιούν οι λέξεις που έχω στη διάθεσή μου για να περιγράψω τα όσα ένιωσα και να σας τα μεταφέρω. Η έκφραση «ξέμεινα από λέξεις» στη συγκεκριμένη περίσταση μόνο κοινοτοπία και δημοσιογραφικό κλισέ δεν είναι.

Τα κορίτσια (μας) τραγούδησαν Χατζιδάκι, Καραΐνδρου, Λεοντή, Ανδριόπουλο, Θ. Παπακωνσταντίνου, δικά τους ακυκλοφόρητα, δημοτικά, αλλά και Tomás Méndez, Tanita Tikaram, Goran Bregović. Οι διφωνίες του υπέροχες, προκαλούσαν γνήσια συγκίνηση. Η απόλυτη σιωπή που επικρατούσε όταν οι δυο τους ερμήνευαν διακοπτόταν μόνο από το εκκωφαντικό χειροκρότημα και τα «μπράβο».

Μας αποχαιρέτησαν με... «Τα κορίτσια που πηγαίνουν δυο δυο» του Σαββόπουλου, που το τραγούδησαν a cappella με μια σπάνια τρυφερότητα.

Στην επιτυχία του παράστασης συνέβαλαν και οι δύο μουσικοί, ο Θοδωρής Κουέλης στο κόντρα μπάσο και ο Σταύρος Ρουμελιώτης στις κιθάρες, όπως και η γλυκύτατη σκυλίτσα της Μ. Παπαγεωργίου, Ρακίλ, που βρισκόταν στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το ελληνικό κοινό στηρίζει τη μουσική παρά τις δυσκολίες» Μουσικός διάλογος δύο γενιών για το εφήμερο της υποκριτικής τέχνης «Ασχολούμαστε με την παρεξηγημένη σκοτεινή πλευρά του είδους μας»
Keywords
Τυχαία Θέματα