«Αντίο» Fats Domino

09:39 26/10/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ fats-domino.jpg Πέντε τραγούδια του που σημάδεψαν το rock ‘n’ roll | (AP Photo/Thomas Grimm) 26.10.2017, 09:12 | Ετικέτες: blues, rock, soul Συντάκτης: efsyn.gr

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Fats Domino, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς του 20ού αιώνα και από τους καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν το

rock ‘n’ roll και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι μετέπειτα γενιές άκουσαν μουσική.

Βαθύς γνώστης της μαύρης κουλτούρας, με σπουδαία φωνή και τεράστιο ταλέντο, ο Fats Domino έγραψε τραγούδια που έμειναν στην ιστορία, σχημάτισε (μαζί με άλλους) τον «όρο» του rock ‘n’ roll σταρ και ήταν από τους πρώτους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες που απέκτησαν σημαντικά ερείσματα στο λευκό κοινό.

(AP Photo/Richard Drew)

Τα λόγια είναι περιττά για να αποχαιρετίσουμε έναν τόσο μεγάλο θρύλο της μουσικής, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραθέσουμε πέντε τραγούδια του μου έμειναν στην ιστορία και διαμόρφωσαν την πορεία της pop κουλτούρας.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ο μοναδικός καλλιτέχνης που ξεπέρασε σε πωλήσεις τον Fats Domino τη δεκαετία του 1950 ήταν ο «βασιλιάς» Elvis.

(AP Photo, File)

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως κάποιος απέρριψε τον Bruce Springsteen Η «βασίλισσα» των βιντεοκλίπ «Led Zeppelin; Όχι ευχαριστώ»
Keywords
Τυχαία Θέματα