Ziria Music Festival: Με πολλή βοήθεια από τους φίλους μας

22:39 18/8/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ziria-fest-sin1.png Μιλήσαμε με τους διοργανωτές του Ziria Music Festival – Η επιβεβλημένη τελευταία στάση του καλοκαιριού στα 1.600 υψόμετρο! 18.08.2018, 19:55 | Ετικέτες: φεστιβάλ, post rock, rock, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Η Ζήρεια, το όμορφο βουνό της Κορινθίας, εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί τον επιβεβλημένο τελευταίο σταθμό του καλοκαιριού.

Ο λόγος; Το Ziria Music Festival, μια πραγματική γιορτή της μουσικής στα 1.500 υψόμετρο με τη συμμετοχή πολλών σχημάτων της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, αλλά και πλήθος άλλως δραστηριοτήτων.

Η efsyn city έχει παρουσιάσει ήδη τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ του καλοκαιριού και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει μία κουβέντα με τους διοργανωτές του Ziria Music Festival.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Ziria Music Festival ΕΔΩ.

Και μια βασική συμβουλή: Πάρτε ζεστά, πραγματικά ζεστά ρούχα!

Ziria Music Festival 2017 / Aftermovie from shoot the band on Vimeo.

Γιατί φεστιβάλ;

Γιατί φεστιβάλ? Από την πρώτη φορά, το 2009, που μαζευτήκαμε στη Ζήρεια για το «Live rock party για τον Νίκο Δόικα» όλη η φάση στήθηκε σαν μια γιορτή, όπου όλοι οι καλεσμένοι συνεισέφεραν ό,τι μπορούσε ο καθένας. Άλλοι τη μουσική τους, άλλοι δουλειά, άλλοι χρήματα… Και όταν τελείωσε όλοι έλεγαν «και του χρόνου να το ξανακάνουμε». Και το ξανακάναμε. Και τη δεύτερη φορά το ανοίξαμε και το είπαμε «Open party..». Και μετά η γιορτή μεγάλωνε και μεγάλωνε και έγινε φεστιβάλ και το είπαμε Ziria Music Festival. Με άλλα λόγια δεν το επιλέξαμε. Απλά αφήσαμε το παιδί μας να μεγαλώσει και να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του και εμείς σαν «καλοί γονείς» το στηρίζουμε στις επιλογές του.

Ποιες οι ιδιαιτερότητες του δικού σας φεστιβάλ;

Το να συναντήσεις σε ένα τόσο ορεινό, σχεδόν παρθένο, περιβάλλον μια μουσική σκηνή υψηλού επιπέδου δεν είναι κάτι που το περιμένεις! Το να μπορείς να παρκάρεις και να στήσεις την τέντα σου σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή και να μπορείς μέσα σε δυο λεπτά να είσαι δίπλα σε μια μπαντάρα ή να είσαι στο βουνό «μόνος» με τον …θεό, είναι το δεύτερο που δε φανταζόσουν ότι γίνεται! Για όλα αυτά ευθύνονται το παρείστικο κλίμα, η συμμετοχικότητα, τα 1.550 μ. υψόμετρο, η μοναδική φύση, το δάσος, ο Ερμής το σπήλαιο και ο μύθος της γέννησης της μουσικής, η κορυφή. Η εμπειρία να τα ζήσεις όλα αυτά σε ένα υψηλής οργάνωσης μουσικό φεστιβάλ με φανταστικές μπάντες και non stop μουσική για τρεις μέρες, από το πρωί έως το άλλο πρωί και πάλι και πάλι, στην απόλυτη ελευθερία. Γιατί στο φεστιβάλ της Ζήρειας δεν υπάρχουν φράχτες. Στο φεστιβάλ της Ζήρειας δεν είναι ελεύθερη η είσοδος. Δεν υπάρχει «είσοδος»!

Προτείνετέ μας ένα τραγούδι που περιγράφει την ατμόσφαιρα του Ziria Music Festival

Ένα τραγούδι που εκφράζει το Ziria Music Festival είναι το (ας μας συγχωρέσουν οι Beatles για το πείραγμα στον τίτλο) «Με πολλή βοήθεια από τους φίλους μας»

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο μουσικό ραντεβού της Ζήρειας επιστρέφει Ο φεστιβαλικός «χάρτης» του καλοκαιριού «Βασική μας αξία η στήριξη της ελληνικής σκηνής»
Keywords
Τυχαία Θέματα