Them There: Η Αρλέτα έσπασε πολλές από τις «συμβατικές» ιδέες

00:33 26/9/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ themtherecmirjamdumont2016_collage_1.jpg Mirjam Dumont 2016 25.09.2018, 22:18 | Ετικέτες: συναυλίες, θάνατος, Ηρώδειο, έντεχνο τραγούδι, rock Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Εκείνος (Craig Walker) ιδρυτικό μέλος των αγαπημένων στην Ελλάδα και όχι μόνο Archive. Εκείνη (Phoebe Killdeer) πρώην

τραγουδίστρια στους επίσης πολύ δημοφιλείς στην Ελλάδα Nouvelle Vague. Οι δυο τους, ως Them There πλέον, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να αποτίσουν έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στην Αρλέτα.

Οι Them There συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Ηρώδειο, παρουσία πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα τιμήσουν τη μνήμη της Αρλέτας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης οι Craig Walker και Phoebe Killdeer θα παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή τραγουδιών από έναν δίσκο – έκπληξη. Ένα album που είχε ηχογραφήσει η Αρλέτα το 1974 στα αγγλικά και το οποίο κυκλοφόρησε, τελικά, το 2010.

Οι δύο εγνωσμένης αξίας μουσικοί μίλησαν στην efsyn city για την «γνωριμία» τους με το αστείρευτο ταλέντο της αγαπημένης Αρλέτας.

Γνωρίζατε τη δουλειά της Αρλέτας πριν σας ζητηθεί να συμμετάσχετε στο αφιέρωμα για αυτήν; Αν ναι, με ποιο τρόπο ήρθατε σε επαφή με τα τραγούδια της, πώς την «ανακαλύψατε»;

PK: Όχι ανακάλυψα την εξαιρετική δουλειά της Αρλέτας μέσω αυτής της συνεργασίας

CW: Έρχομαι στην Ελλάδα συχνά, από την εποχή που έπαιζα με τους Archive. Έλληνες φίλοι μου με έφεραν σε επαφή με τη δουλειά της πριν από μερικά χρόνια. Δεν γνώριζα ότι είχε ακυκλοφόρητο δίσκο στα αγγλικά μέχρι που μας ζήτησαν να συμμετέχουμε στο αφιέρωμα.

Ποιο τραγούδι της σας αρέσει περισσότερο; Για ποιο λόγο;

PK & CW: Το Puppet Kings και το Dragonfly είναι τα αγαπημένα μας τραγούδια. Στιχουργικά είναι πολύ δυνατά. Μοιάζουν σα να είναι σύγχρονα και θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί την περασμένη εβδομάδα. Η Αρλέτα είχε έναν μοναδικό τρόπο να παίζει τα ακόρντα στην κιθάρα και έσπασε πολλές από τις «συμβατικές» ιδέες για το μέγεθος των μέτρων κλπ. Το ανακαλύψαμε καθώς δουλεύαμε τις διασκευές για τη συναυλία.

Mirjam Dumont 2016

Τι σημαίνει για εσάς το ότι συμμετέχετε σε αυτό το αφιέρωμα;

PK: Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω σε τέτοια εκδήλωση.

CW: Είναι μεγάλη τιμή η πρόσκληση σε εμάς που δεν είμαστε καν Έλληνες. Θα είναι εντυπωσιακό να εμφανιστούμε στο Ηρώδειο για πρώτη φορά.

Μαθαίνουμε ότι έχετε αρχίσει να ηχογραφείτε τη δική σας εκδοχή επιλεγμένων τραγουδιών από μια αγγλόφωνη δουλειά της Αρλέτας, το «Demo», που εκείνη είχε ηχογραφήσει το 1974, αλλά έμεινε στα συρτάρια και κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα ή είναι έκπληξη;

PK & CW: Προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε τα τραγούδια με τρόπο με τον οποίο θα τα παίζαμε σε μία συναυλία των Them There. Οπότε δύο βασικές φωνές να συνδυάζονται. Θέλαμε να ακούγονται σύγχρονα και σαν κάτι που θα άκουγες στο ραδιόφωνο σήμερα.

Μετά τη συμμετοχή σας στη συναυλία στο Ηρώδειο, τι ακολουθεί; Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Them There; Σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Ελλάδα για συναυλία;

PK & CW: Μόλις ολοκληρώσαμε το πρώτο μας album “Love Is An Elevator”. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και σίγουρα σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε ως full band στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμα κι αν έφυγε, θα 'ναι πάντα μαζί μας... Σου λέμε «ευχαριστώ» σαν προσευχή…
Keywords
Τυχαία Θέματα