Sledgehammer

10:25 28/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Peter Gabriel - Sledgehammer (HD version) Video of Peter Gabriel - Sledgehammer (HD version) 28.12.2017, 10:13

Τι να γράψεις για τον Peter Gabriel, αυτόν τον πολύ σπουδαίο καλλιτέχνη και ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που κοιτάς το «βιογραφικό του» και χάνεις τη φωνή σου; Κάποιες πληροφορίες μόνο, σαν bullets.

Τραγουδιστής

και φλαουτίστας των Genesis μέχρι το 1975, ως μέλος των οποίων μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2010, για να ακολουθήσει η δική του εισαγωγή ως μεμονωμένου καλλιτέχνη το 2014.

Το «Sledgehammer», που περιλαμβάνεται στο πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ του «So» (1986), έχει κερδίσει 9 βραβεία MTV στα MTV Video Music Awards 1987 και το βιντεοκλίπ του παραμένει αυτό με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του καναλιού (δικαίως αφού πρόκειται για μια αριστουργηματική οπτικοποίηση του τραγουδιού).

Συνιδρυτής του WOMAD. Εχει τιμηθεί με το βραβείο Άνθρωπος της Ειρήνης ως αναγνώριση της ακτιβιστικής δράσης του για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το «Time» τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους στον κόσμο και το AllMusic, η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τη μουσική στο Διαδίκτυο, τον χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο φιλόδοξους και καινοτόμους μουσικούς της ροκ, καθώς και έναν από τους πιο πολιτικοποιημένους».

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τυχερή νιώθω που τον είδα ζωντανά το 1988 στην Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ, στη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας «Human Rights Now!»


Δώρα Σελλά

[ad-slot]

Keywords
Τυχαία Θέματα