Rock επανάσταση: Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική stoner σκηνή

00:02 10/1/2019 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ stoner-documentary.png Πώς η κρίση έφερε μία rock επανάσταση στη χώρα. 09.01.2019, 22:03 | Ετικέτες: stoner, μουσικά ντοκιμαντέρ, Nightstalker, rock Συντάκτης: efsyn.gr

Ήταν γνωστό εδώ και μήνες, όμως σήμερα πήραμε μία πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Ισπανού σκηνοθέτη Miguel Cano, για την ελληνική stoner σκηνή που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και θεωρείται μία από τις καλύτερες παγκοσμίως.

Στο 95 λεπτών ντοκιμαντέρ μιλούν μπάντες όπως οι 1000mods,

Tuber, Naxatras, Puta Volcano, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus, Nightstalker, εξηγώντας πώς η σκηνή μεγάλωσε και σχεδόν γιγαντώθηκε μέσα σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης και ανεργίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Ισπανός σκηνοθέτης Miguel Cano βρέθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Γιάννενα, Σέρρες και Κορινθία και τράβηξε πλάνα από συναυλίες των πιο δυνατών stoner συγκροτημάτων της χώρας.

Μπόρεσε, ακόμη, να συνομιλήσει με γνωστούς δημοσιογράφους, promoters και μάνατζερ για να «ερευνήσει» το φαινόμενο της ελληνικής stoner σκηνής και τη σύνδεσή του με την εποχή των μνημονίων στη χώρα.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το ντοκιμαντέρ.

Το «Greek Rock Revolution» αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο σε διεθνή φεστιβάλ και, εν συνεχεία, σε σινεμά, τηλεόραση και online πλατφόρμες.

«Όλες αυτές οι μπάντες ζούσαν στους ίδιους δρόμους. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και την ίδια αδικία στον κόσμο. Ζούμε μέσα σε αυτό το πρόβλημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Villagers of Ioannina City.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχαιρετώντας το 2018 με δέκα εξαιρετικούς ελληνικούς δίσκους Με βαριές κιθάρες και διάθεση εκρηκτική Οι Planet of Zeus σε σούπερ live φόρμα [βίντεο]
Keywords
Τυχαία Θέματα