Coyote's Arrow: Η μουσική είναι το αντίδοτο, το όπλο και το χρώμα στην ζωή μας

16:18 4/1/2019 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ coyotresarrow630.jpg Φωτογραφία: EM Photo Art 04.01.2019, 15:53 | Ετικέτες: punk, rock, Anclub, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Εκρηκτικοί επί σκηνής, πολιτικοποιημένοι, με πολλά... χιλιόμετρα στα live stages, οι Coyote's Arrow

είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη ελληνική μπάντα. Έχοντας στις τάξεις τους μέλη από ιστορικά ελληνικά συγκροτήματα, γιορτάζουν την κυκλοφορία του πρώτου full length album τους και μιλούν στην efsyn city.

Μπορεί να μετρούν μόλις τρία χρόνια ως σχήμα, όμως έχουν στις τάξεις τους μουσικούς όπως οι Σταύρος X (Deus Ex Machina), Δημήτρης Μάνθος (Deus Ex Machina), Εύα Κολόμβου (Nonmandol, Lunacy Booth, Pop In Noise, Soul Resistance), ξέρουν... πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

«Η μουσική είναι το αντίδοτο, το όπλο και το χρώμα στην ζωή μας. Χωρίς μουσική θα ήταν όλα ασπρόμαυρα» λένε ο Σταύρος και η Εύα στη σύντομη κουβέντα με την efsyncity και τονίζουν με νόημα «Η μουσική είναι μαγεία και όταν την ακούς και όταν παίζεις. Μπορεί να σου δώσει ότι εσύ είσαι ικανός να πάρεις. Θα αφυπνιστείς, θα ενωθείς, θα εμπνευστείς μόνο αν είσαι ικανός».

Λίγο πριν παρουσιάσουν το νέο τους album “AHO” στο AnClub μας μιλούν για το θέατρο του παραλόγου και την ανάγκη να αφυπνιστούμε ως κοινωνία και να εξαλείψουμε τον φασισμό.

Αντί γνωριμίας. Ποιοι είναι το «κογιότ» και που στρέφονται τα βέλη του;

To coyote αυτοσαρκάζεται και γελάει συνέχεια με όλους και με όλα. Ξέρει ότι η ζωή είναι μικρή για να μην την χαιρόμαστε. Το βέλος είναι το όπλο του και είναι στραμμένο πάντα απέναντι στο κατεστημένο.

Μια ερώτηση που δεν μου αρέσει να κάνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάρω αυτή τη φορά καλή απάντηση : Γιατί «AHO»;

Το AHO το χρησιμοποιούσαν οι ινδιάνοι και είχε διαφορετικές σημασίες ανάλογα την φυλή, [στους LAKOTA ήταν χαιρετισμός, στους Κiowa ήταν το ευχαριστώ…}, αλλά έπειτα από χρόνια, δόθηκε μεγαλύτερη σημασία και επικράτησε το ότι όλοι είμαστε ένα και όλοι συνδεδεμένοι. (Αναφερόμενοι όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά σε όλα όσα μας περιβάλουν).

Και τι εκφράζει στιχουργικά το πρώτο σας ολοκληρωμένο album;

Μία καταγραφή των όσων ζούμε αλλά και μία ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε μόνοι μας ούτε είμαστε μόνοι μας.

Η μουσική σας είναι ένα μείγμα από διαφορετικά είδη, ενώ περιλαμβάνει και στοιχεία από μακρινές μουσικές κουλτούρες. Είναι αυτού του είδους ή «δημιουργική» παγκοσμιοποίηση αντίδοτο απέναντι στην απομόνωση, τη συντηρητικοποίηση, την αποξένωση;

Η μουσική είναι το αντίδοτο, το όπλο και το χρώμα στην ζωή μας. Χωρίς μουσική θα ήταν όλα ασπρόμαυρα. Είμαστε όλοι κάτοικοι της γης οπότε μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και επιρροές από παντού. Το αντίδοτο σε ότι μας δηλητηριάζει το έχουμε όλοι μέσα μας από την μέρα που γεννηθήκαμε. Μας χαρίστηκε και μας δόθηκε απλόχερα. Είναι στο χέρι μας πότε και πως θα το χρησιμοποιήσουμε.

Ποιος είναι ο σκοπός της δημιουργίας των Coyote's Arrow, λοιπόν, είναι κοινωνικός ή μουσικός;

Παίζουμε πρώτα από όλα για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Αυτό που δημιουργείς όταν βγαίνει κάτι καινούργιο από την ψυχή σου είναι τροφή για κάποιες άλλες ψυχές που σε ακούνε και για μια στιγμή γινόμαστε ένα.

Είναι γνωστή η τοποθέτησή σας σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Μέχρι ποιο σημείο πιστεύετε ότι η μουσική μπορεί να αφυπνίσει, να ενώσει, να εμπνεύσει;

Νομίζω ότι αυτός είναι και ο σκοπός της μουσικής εκτός από το να σε διασκεδάσει. Η μουσική είναι μαγεία και όταν την ακούς και όταν παίζεις. Μπορεί να σου δώσει ότι εσύ είσαι ικανός να πάρεις. Θα αφυπνιστείς, θα ενωθείς, θα εμπνευστείς μόνο αν είσαι ικανός.

Διεκδικούμε όντως τον… ουρανό;

Δεν τον διεκδικούμε, δικός μας είναι.

Ποιος είναι ο φυσικός χώρος των Coyote's Arrow; Το stage, το στούντιο, ο δρόμος;

Το coyote τρέχει στον δρόμο κάθε μέρα να βρει τροφή, ονειρεύεται στο studio και στο τέλος ξεδιψά στην σκηνή.

Τι θα αλλάζατε το 2018 και τι θέλετε να μην είναι ίδιο το 2019;

Ζούμε εποχές όπου αφήσαμε να επικρατήσει ένα θέατρο παραλόγου. Χρειάζεται να αφυπνιστούμε, ώστε να παραδώσουμε με αξιοπρέπεια έναν κόσμο πιο αληθινό και να εκλείψει κάθε είδους φασισμός.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχαιρετώντας το 2018 με δέκα εξαιρετικούς ελληνικούς δίσκους Αντώνης Λιβιεράτος: Υπάρχει πολύ καλή μουσική, λείπει η αλληλεγγύη Με τη φαντασία μπορείς να πας παντού και να κάνεις τα πάντα
Keywords
Τυχαία Θέματα