Ζεστός ο καιρός την Τετάρτη - Mελτέμι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα ΒΔ και με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τετάρτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία. σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το σύστημα της κεντρικής Ευρώπης που έχει εξασθενήσει τον α;ντικυκλώνα της Βαλκανικής και για τον λόγο αυτόν έχουν κοπάσει λίγο και οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός ο οποίος όμως δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρός.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μπ στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 μπ Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός:γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπετραι σχεδόν αίθριος καιρός Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μπ πρόσκαιρα νοτιοαντολικοί και θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα