Ζέστη στα δυτικά και βόρεια την Πέμπτη – Μελτέμι τοπικά 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια και με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μπ στο Αιγαίο.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Πέμπτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Αν. Στερεά, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία &

Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας (βαρομετρικό υψηλό) στην ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα