Ζεεχόφερ: "Μίζερη και μικρόψυχη" η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

"Μίζερη και μικρόψυχη" χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, υπερασπιζόμενος στο κοινοβούλιο της χώρας, την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες από την Ελλάδα.

"Η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από αυτό. Φέτος, είναι απίθανο να ξεπεραστεί το όριο των 100.000 αιτούντων άσυλο. Τέτοιες ανθρωπιστικές ενέργειες ήταν δυνατές επειδή η μετανάστευση έχει κατά πολύ περιοριστεί συνολικά" τόνισε ο (CSU) πολιτικός στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο

(Bundestag).

Η Γερμανία την Τρίτη, στον απόηχο της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί περίπου 1.500 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ζέεχοφερ αντέδρασε με αυτόν τον τόπο στις κατηγορίες του βουλευτή του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία(AfD), Γκότφριντ Κούριο, ο οποίος είπε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό των προσφύγων της Μόριας είχε ως στόχο να εκβιάσει για ένα εισιτήριο στη Γερμανία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για μια ομαλή διαδικασία κατά την οποία ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων εκείνων που ζητούν προστασία.

Ο Ζέεχοφερ χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης "μίζερη και μικρόψυχη" και τόνισε ότι "πρόκειται για ηράκλειο άθλο να δημιουργήσει κανείς ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα