Ζαχαράκη για Πολάκη: Η καταρρέουσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου

Για μεθόδους υποκόσμου από μία καταρρέουσα κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί ακόμη λίγο στην εξουσία, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, η οποία συνεχίζει να αντιδρά έντονα στην υπόθεση με το τηλεφώνημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα

με αφορμή το δάνειο του πρώτου από την Attica Bank.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου Σοφίας Ζαχαράκη κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “να σταματήσει να κρύβεται” και τη Δικαιοσύνη να παρέμβει για την υπόθεση.

“Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πια τα πάντα.

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στην χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία” δήλωσε ειδικότερα η κ.Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

“Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει”.

Πηγες της ΝΔ σχολίαζαν εξάλλου νωρίτερα:

“Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Χθες εν ενεργεία υπουργός πήρε τηλέφωνο και έκανε υποδείξεις στον Ανεξάρτητο Ρυθμιστή του Τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και εξόφθαλμα τον εκβίασει για το πώς θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να κάνει εκείνος σωστά τη δουλειά του. Η είδηση, βεβαια, δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία των κ. Πολάκη και Στουρνάρα. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία”.

Οι ίδιες πηγές έθεταν τα εξής ερωτήματα:

“* Με ποια κριτήρια η διοίκηση της Τράπεζας χορήγησε καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ ευρώ στον αναπληρωτή Υπουργό;

* Πόσα άλλα δάνεια τέτοιου ύψους και με αυτά τα κριτήρια έχει χορηγήσει η συγκεκριμένη Τράπεζα; Ιδίως δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο.

* Ο κ. Πολάκης είπε ότι έβγαζε στο παρελθόν διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά που κερδίζει ως βουλευτής και Υπουργός. Γιατί δεν τα έχει δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις του; Μαύρα ήτανε;

* Έχει να πει κάτι ο κ. Τσίπρας για το γεγονός ότι ο ανεκδιήγητος υπουργός του συνεχίζει μια νομική αντιδικία με έναν δημοσιογράφο που έχει φύγει από τη ζωή και δικαιώθηκε δικαστικά;

* Τι νόημα είχε η χθεσινή ηχογράφηση της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα; Και τι άραγε επεδίωκε ο κ. Πολάκης με αυτή την επιλογή του που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα;”

Από τη ΝΔ επίσης εξαπέλυαν επίθεση στην (κρατική και άρα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση όπως σημείωναν) Τράπεζα Αττικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι γεννάται το καίριο ερώτημα πώς μπορεί ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 95.000 ευρώ, το οποίο είναι ήδη υποθηκευμένο για πολύ μεγαλύτερο ανεξόφλητο στεγαστικό δάνειο, να θεωρηθεί ικανοποιητική εξασφάλιση για δεύτερο δάνειο, και υποστηρίζοντας ότι τελικά η ανακοίνωση της τράπεζας προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων εκείνων που ζητούν και δεν παίρνουν δάνεια για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησής τους, είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα