Ξυδάκης για απειλές στον Κοτζιά: Να υπάρξουν οργανωμένες απαντήσεις από το κράτος δικαίου

"Για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών πολιτικά πρέπει να έχεις 151, δεν αρκεί απλή πλειοψηφία των παρόντων παρόλο που αυτό τεχνικά είναι εφικτό". Τη δήλωση αυτή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών:

Για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών πολιτικά πρέπει να έχεις 151, δεν αρκεί απλή πλειοψηφία των παρόντων παρόλο που αυτό τεχνικά είναι εφικτό. Πρέπει να δοθεί ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι θέμα αρχών, εθνικού καθήκοντος και δεν το υποστηρίζει μόνο ένα κόμμα. Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης κινούνται στη βάση αρχών σε θέματα ταυτοτικά. Είναι σταθεροί σε αυτά που πρεσβεύουν και νομίζω ότι θα μείνουν σταθεροί σε αυτό μέχρι το τέλος. Το ίδιο πιστεύω και για τον κ. Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ. Μετά την έξοδο του Π. Καμμένου μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει με άλλη σύνθεση. Δεν είναι εύκολο ο κ. Καμμένος να ανατρέψει την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία 154 του προϋπολογισμού μπορεί να επαναληφθεί.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη:

Οι δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός θα είναι ηθικός αυτουργός αν δεχθεί κάποια επίθεση είναι τοξικές, όχι απλά γελοίες. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο στο τρολάρισμα και στον προβοκατόρικο λόγο γιατί δημιουργεί δυσοσμία. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έχει χιούμορ, από τον Αριστοφάνη μέχρι τον Καραγκιόζη, και μπορεί να καταλάβει πότε το γελοίο γίνεται τοξικό.

Για τις απειλές εναντίον του Ν. Κοτζιά:

Εχουν γίνει πολλές απειλητικές ενέργειες, ακόμη και φανερά. Πολλοί βουλευτές έχουν πάρει απειλητικά μηνύματα ότι θα καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία αν υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες απαντήσεις από το κράτος δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα