Βοριάδες και προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας

Θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός μέσα στο Σαββατοκύριακο όχι βεβαίως από πλευράς βροχών, αλλά από πλευράς θερμοκρασιών καθώς προβλέπεται πτώση στα δυτικά και βόρεια η οποία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα στις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Από πλευράς βροχοπτώσεων κάτι διαφαίνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, αλλά ακόμη είναι νωρίς για σαφή συμπεράσματα. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων διακρίνονται τα χαμηλά στη Κεντρική Μεσόγειο που συνοδεύονται από μετωπική δραστηριότητα τα οποία θα κινηθούν βορειοανατολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στη χώρα μας το Σάββατο θα έχουμε στα ανατολικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά στη ηπειρωτική και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι είναι βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μπ και στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 23 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ξέρετε ότι: Στις 3 Νοεμβρίου 1971 είχαμε έντονη χιονόπτωση στην Τρίπολη και το 2009 ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα με 88mm στο Αιτωλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα