Βιβλίο - ύμνος για τη δωρεά οργάνων - Δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού σε είκοσι χρόνια

Εκτός από τη φυσιολογική του γέννηση, όπως λέει ο ίδιος, έχει γεννηθεί άλλες δυο φορές με δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού στη διάρκεια μιας εικοσαετίας.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Στρατούλη, που με το νέο του βιβλίο "Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεάν οργάνων = δώρο ζωής", έχει σκοπό να διαδώσει όσο μπορεί πιο παραστατικά "τη χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμου δώρου ζωής και πράξη ύψιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας".

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ανάρτηση του Δημήτρη Στρατούλη για το βιβλίο, που κυκλοφορεί

από τη Δευτέρα πρωί (εκδόσεις Τόπος) στα βιβλιοπωλεία:

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Χθες πήρα με χαρά και συγκίνηση στα χέρια μου από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ το νέο (τρίτο κατά σειρά) βιβλίο μου, που από Δευτέρα θα είναι σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, «όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής», ένα μήνα από τότε που δημοσιοποίησα ότι εκτός από τη φυσιολογική μου γέννηση, έχω ουσιαστικά γεννηθεί άλλες δύο φορές με δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού στη διάρκεια μίας εικοσαετίας (1999 – 2019).

Αυτό το βιβλίο το έγραψα, με παρότρυνση φίλων, συντρόφων και των γιατρών μου, πρώτα απ΄ όλα για να διαδώσω, όσο μπορώ καλύτερα και πιο παραστατικά, μέσα από τη δική μου προσωπική εμπειρία, τη χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμου δώρου ζωής και πράξη ύψιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας. Δηλαδή, για να χρησιμεύσω ως ζωντανό παράδειγμα, για να καταλάβουν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για το πόσο βοηθούν οι μεταμοσχεύσεις να «ξαναγεννηθούν» συνάνθρωποί τους. Και, επομένως, γιατί αξίζει να συμμετέχουν στη διαδικασία προσφοράς ελπίδας με τη δωρεά οργάνων, που είναι γέφυρα μεταξύ του θανάτου ενός αγαπημένου μας προσώπου και της ζωής άλλων συνανθρώπων μας και η βασική προϋπόθεση για να γίνονται μεταμοσχεύσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο ευελπιστώ ότι θα συμβάλλω στη σχετική καμπάνια, που κάνουν διαχρονικά ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ιατρικοί - επιστημονικοί φορείς, καθώς και συλλογικοί φορείς των νεφροπαθών και των μεταμοσχευμένων νεφρού, καρδιάς και ήπατος της χώρας μας, ώστε αυτή να σταματήσει να είναι στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στη δωρεά οργάνων και στις μεταμοσχεύσεις.

Επίσης για να στείλω ένα μήνυμα σε όσους και όσες πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, στις οικογένειες και στους φίλους τους ότι «όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα» και «όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή». Ότι, επίσης, όταν βρίσκουμε μπροστά μας το θηρίο της αρρώστιας, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να δίνουμε τη μάχη για «να γυρίσουμε το παιχνίδι» και «να φάμε το θηρίο, πριν αυτό μας φάει» με βασικά όπλα όχι μόνο τις δικές μας δυνάμεις και την ιατρική επιστήμη αλλά και την αλληλεγγύη των άλλων.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 18 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ στην Αθήνα, Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101, σταθμός Βικτώρια του ηλεκτρικού) και τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσω την σχετική πρόσκληση με τους ομιλητές και τις άλλες λεπτομέρειες της παρουσίασης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών ως συμβολή στη διαρκή καμπάνια τους για τη δωρεά οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα