Βίτσας: Όσοι σκανδαλολογούν, θα ζητήσουν συγγνώμη

"Αυτοί οι οποίοι σκανδαλολογούν, θα τους αναγκάσουμε, γιατί δε θα το κάνουν μόνοι τους, να ζητήσουν συγγνώμη", είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή αναφορές του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα και αντέταξε ότι οι έλεγχοι της Κομισιόν μας έδωσαν σχεδόν άριστα.

Για τις προσφυγικές ροές, ο Δημήτρης Βίτσας

εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι βαίνουν μειούμενες. Όπως είπε, "τις τελευταίες 24 μέρες πέρασαν στα νησιά μας 1400 άτομα, ενώ έφυγαν προς την ηπειρωτική Ελλάδα 3100 με 3400. Αυτή τη στιγμή, στα πέντε νησιά του Αιγαίου έχουμε 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αποσυμπίεσης των νησιών και πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών στην υποδοχή".

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Μεσολογγίου, με τη δημοτική αρχή να αρνείται να φιλοξενήσει αιτούντες άσυλο, που προωθήθηκαν στην ενδοχώρα. "Είναι μη ανεκτό, για μια πόλη με τέτοια ιστορία και πολύ φιλόξενη, να παίρνει το δημοτικό της συμβούλιο μια τόσο αντιανθρώπινη απόφαση και μάλιστα, με τη δικαιολογία του "πλθυσμιακού ισοδύναμου;", τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό ζήτημα, ο κ. Βίτσας είπε ότι υπάρχουν χρονίζουσες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν κι εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πληρωμή των κληρικών, αλλά πρέπει κι εκείνοι να είναι πνευματικοί και κοινωνικοί λειτουργοί και να μη λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα