Βερβεσός: Να παρέμβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσα γίνονται γύρω από ΑΣΟΕ και Νομική

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε στο News 24/7 από τους 88,6 για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Υπάρχει Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο; Υπάρχει Εισαγγελέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών; Και αν υπάρχει τι κάνει; Εγώ δεν μπορώ να δώσω εντολή στους αστυνομικούς να επέμβουν» σχολίασε για τα όσα συμβαίνουν πέριξ των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.«Και αν η αστυνομία

δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της, να μας το πει. Και αν μπορεί γιατί δεν την κάνει; Και τι κάνει επίσης ο Εισαγγελέας για να την ελέγξει» προσθέτει.

Δεν είναι θέμα πανεπιστημιακού ασύλου

Ωστόσο, ο δικηγόρος τονίζει πως δεν τίθεται θέμα ασύλου, καθώς οι έκνομες πράξεις λαμβάνουν χώρα εκτός πανεπιστημίου. «Δεν ανοίγουμε θέμα ασύλου. Αυτοί που είναι γύρω από την ΑΣΟΕ ή γύρω από τη Νομική και κάνουν εμπόριο ναρκωτικών ή παραεμπόριο προϊόντων δεν είναι στο άσυλο, βρίσκονται απλώς σ' ένα δημόσιο χώρο».

Το θέμα για τον πρόεδρο του ΔΣΑ κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική πολιτεία που να εφαρμόζει τους νόμους. «Αν δεν εφαρμόζουμε τους νόμους, η δημοκρατία είναι σε έκπτωση. Και όποιος δικαιολογεί οτιδήποτε εδώ, δικαιολογεί την έκπτωση των αξιών και των αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος» συμπληρώνει.

Να πάρει θέση ο Άρειος Πάγος

«Δεν είναι η ασφάλεια του πολίτη ήσσονος σημασίας» σημειώνει επίσης ο δικηγόρος που προσθέτει: «Αν η αστυνομία δεν κάνει το καθήκον της, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας». Ο κύριος Βερβεσός εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να τοποθετηθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Υπάρχει Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο; Ναι ή όχι; Και αν υπάρχει, τι κάνει» διερωτήθηκε.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Keywords
Τυχαία Θέματα