Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή με τοπικές νεφώσεις

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα ανατολικά στην αρχή της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές που αργότερα θα σταματήσουν. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην περιοχή μας το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε βρίσκεται πλέον στην Τουρκία. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Βορειοδυτική Ευρώπη με τοπικά έντονα φαινόμενα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό το έχει απομακρυνθεί από την περιοχή μας και τα λίγα φαινόμενα περιορίζονται ανατολικότερα και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 βαθμούς και τοπικά στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 27 Ιανουαρίου του 1954 στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης της Καβάλας σημειώθηκε ελάχιστη θερμοκρασία -25 βαθμών. Το 1963 στην Πτολεμαΐδα κατεγράφη ελάχιστη θερμοκρασία –27,8 βαθμών Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα