Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές το Σάββατο - Άνοδος της θερμοκρασίας

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται το ισχυρό χαμηλό στη βόρεια Ευρώπη που προκαλεί άστατο καιρό ενώ στη περιοχή μας υπάρχουν υψηλές πιέσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καιρός να

είναι σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό βαρομετρικό πεδίο που επικρατεί πάνω από την χώρα μας. Έτσι το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 25 Μαΐου 1991 είχαμε χιονοπτώσεις στην Πίνδο άνω των 1500 μέτρων στην Κατάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα