Τυφώνας Ντόριαν: Φτάνει στις ΗΠΑ - Συναγερμός στη Φλόριντα

Ο καταστροφικός τυφώνας Ντόριαν σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, πλήττοντας τις Μπαχάμες και αφήνοντας πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC). Οι θυελλώδεις άνεμοι του τυφώνα, που έχει αναβαθμιστεί σε κατηγορίας κινδύνου 5, φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 290 χλμ την ώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν τεθεί σε επιφυλακή, καθώς ο Ντόριαν πλησιάζει. Ο τυφώνας

αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα τη Δευτέρα το βράδυ ή το αργότερο την Τρίτη, με αποτέλεσμα η κρατική μηχανή των ΗΠΑ να έχει τεθεί σε πλήρη συναγερμό για την επαρκή προετοιμασία των περιοχών που θα πληγούν από το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Το NHC προειδοποιεί πως η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να ανέβει πολύ πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ πελώρια κύματα θα χτυπήσουν στις ακτές των περιοχών από όπου περνά ο Ντόριαν.

Η Φλόριντα, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ οι πολιτείες κλείνουν λιμάνια, ακυρώνουν πτήσεις και εκκενώνουν περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες. Έως τώρα έχουν ακυρωθεί 770 πτήσεις, ενώ θα εκκενωθούν περιοχές στις κομητείες Μπράιν, Κάμπντεν, Τσάταμ, Γκλιν, Λίμπερτι και Μακλντος.

Δείτε live την κίνηση του τυφώνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα