Τσίπρας: Πρώτος προϋπολογισμός μιας Ελλάδας πιο ελεύθερης και δίκαιης

«Σας καλώ να ψηφίσετε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, τον πρώτο προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια λιτότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον Προϋπολογισμό του 2019 «τον πρώτο δικό μας προϋπολογισμό, τον προϋπολογισμό μιας Ελλάδας ελεύθερης ξανά, ανασυγκροτημένης, αισιόδοξης και πάνω από όλα μιας Ελλάδας

πιο δίκαιης».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «αν εσείς θέλετε ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί για αυτά που πιστεύει, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ηττηθείτε για αυτά που κάνατε στο τόπο και γι’ αυτά που ξέρουμε ότι θα κάνετε». Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «στις εκλογές ψηφίζει ο λαός που λεηλατήσατε κι όχι οι δημοσκόποι» κι αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του για να συγκρίνει την κατάσταση της χώρας που παρέλαβε η κυβέρνηση από την προηγούμενη με την σημερινή κατάσταση.

Στο "κατώτατο σκαλί της αθλιότητας" τα περί "μειοδοτών" του Κ. Μητσοτάκη

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε τον «ίδιο ολισθηρό δρόμο» κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «μειοδότες» και φτάνοντας «στο κατώτατο σκαλί της αθλιότητας». Σε υψηλούς τόνους ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα περί «συναλλαγής» για την Μακεδονία και τις συντάξεις και τόνισε ότι «η συναλλαγή θέλει δύο» ρωτώντας τον Κ. Μητσοτάκη «με ποίον έκανα την συναλλαγή, τον κ. Γιούνκερ, την κ. Μέρκελ, τον κ. Μακρόν;»

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι αυτή η στάση δείχνει την «ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες» παρατηρώντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι «ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι κι Όρμπαν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου» θυμίζοντας ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε σε «συναλλαγή» για το ζήτημα των συντάξεων και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε και τα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του Κ. Μητσοτάκη: «να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι γι’ αυτά που κάνει, αλλά γι’ αυτά που πιστεύει». Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε ότι την τελευταία φορά που ακούστηκαν παρόμοιες εκφράσεις ήταν «όταν άνοιξαν τα ξερονήσια κι οι φυλακές». Ο Αλ. Τσίπρας καταφέρθηκε κι εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο σημείωσε ότι «θυμήθηκε τον Εμφύλιο Πόλεμο» κι ότι «αναπαρήγαγε τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα