Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Θα διαψεύσετε ή θα απολογηθείτε δημόσια για τα περί Καταλονοποίησης της Μακεδονίας

«Θα διαψεύσετε ή θα απολογηθείτε δημόσια πρωτίστως στους Βορειοελλαδίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει πει στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν θα επιτρέψει την Καταλονοποίηση της Μακεδονίας. Ο Αλ. Τσίπτρας χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς «επικίνδυνους» αναρωτώμενος αν ο Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την σημασία όσων φέρεται ότι υπονόησε για αποσχιστικές τάσεις

στην Μακεδονία.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη: «παρομοιάσατε την Ελληνική Μακεδονία με μία αυτόνομη περιφέρεια του Ισπανικού κράτους;» θυμίζοντας ότι στην Καταλονία μιλούν διαφορετική γλώσσα κι ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα από τους Ισπανούς κι έχουν για χρόνια αποσχιστικές τάσεις που εντάθηκαν με το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε στον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν θα καλωσορίσετε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας ως «Σκοπιανό πρωθυπουργό», γιατί δεν θα γίνετε πρωθυπουργός, δεν σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματός σας» αναφερόμενος στην κάλυψη που προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην «ατυχή» δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν αποδέχεται τις αλλαγές που έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών στο όνομα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Δεινή διάψευση των προσδοκιών σας στην κάλπη των ευρωεκλογών»

Ο Αλ. Τσίπρας «πείραξε» τον Κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας ότι «πιο γρήγορα θα γίνουν οι εκλογές στην Βενεζουέλα» από ότι στην Ελλάδα κι υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα γνωρίσει «δεινή διάψευση» των προσδοκιών του στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ψευδή εικόνα» που καλλιεργείται από «ψευδείς μετρήσεις» κι από ΜΜΕ που στηρίζουν την αντιπολίτευση και παρατήρησε ότι «μάλλον εσείς θα έχετε το μεγάλο πρόβλημα» όταν θα κληθεί να εξηγήσει στη ΝΔ γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι υψηλές προσδοκίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα