Τσίπρας: Για πρώτη φορά αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας
Με ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε το τρίτο Ευρωαραβικό Forum στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ένας στενότερος διάλογος της Ευρώπης και των αραβικών κρατών. "Η Ελλάδα παίζει κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια καθώς αφήνει πίσω της τα υφεσιακά προγράμματα και γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός",
«Για πρώτη φορά, αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας στον τομέα των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του τουρισμού» ενώ εξήρε την σπουδαιότητα των αγωγών φυσικού αερίου TAP και IGB.
Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών και την ανάγκης να υπάρχει και δίκαιη και βιώσιμη λύση στην επίλυση του Κυπριακού επι τη βάσει των Ηνωμένων Εθνών.
Από το βήμα του συνεδρίου θέλησε επίσης να στείλει ένα μήνυμα ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη συνομιλιών για το Παλαιστινιακό με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ασφάλεια, τη λύση ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου κράτους με πρωτεύουσα το Ιερουσαλήμ».
Η Ελλάδα καθιερώνεται ως μία δυναμική οικονομίαTις πολυμελείς επιχειρηματικές αντιπροσωπείες από τον αραβικό κόσμο, που αναγνωρίζουν τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, καλωσόρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ελλάδα καθιερώνεται ως μία δυναμική οικονομία, με υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό και ως ένας αναντικατάστατος περιφερειακός ενεργειακός, εμπορικός, ναυτιλιακός και μεταφορικός διαμετακομιστικός κόμβος» τόνισε.
Παρέπεμψε ειδικότερα σε σημαντικά έργα, όπως τους αγωγούς TAP, IGB, στον Κάθετο Διάδρομο, τον EastMed, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσσας και την ανάπτυξη του Κέντρου Επανυγροποίησης Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, στις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με το Βελιγράδι και τη Μαύρη Θάλασσα, στη σιδηροδρομική Εγνατία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης και στην αναβάθμιση των λιμανιών μας του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και σύντομα της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, σε μείζονος σημασίας διαμετακομιστικά κέντρα.
Η Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων«Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο, αυτόν του ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Προωθώντας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως τόνισε: τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Αναπτύσσοντας διμερείς, αλλά και πολυμερείς συνεργασίες με τις χώρες των Βαλκανίων. Ξεκλειδώνοντας την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ ή της διαπραγμάτευσης για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων με την Αλβανία. Προασπίζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες στη διαχείριση των ροών. Επιμένοντας στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.Επιμένοντας διαρκώς και στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έτσι όπως αυτά απορρέου από το Διεθνές δίκαιο, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, την ίδια στιγμή που επιμένουμε και στην προώθηση του διαλόγου με την Τουρκία.
«Σήμερα, η συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, θεωρείται απαραίτητη για το μέλλον της ΕΕ και τον διεθνή της ρόλο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημείωσε ότι «η ΕΕ μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον Αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και πάντα μαθαίνοντας από τα λάθη της. Μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, που πολλές φορές αδίκησαν χώρες και δυνάμεις του αραβικού κόσμου».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γέρακας: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Έκανε γάμο «μαϊμού» με την ερωμένη του ενώ... ήταν παντρεμένος – Πώς αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό
- Ποιος έκανε τα πάντα για να μην είναι η Νικολέττα Ράλλη στο "Late Night";
- Κάποιος βιαζόταν να βγει πολύ από το πλοίο
- Τρόμος στον ΑΝΤ1 – Ώρες αγωνίας για τους εργαζομένους
- Αγνώριστη: Πρέπει να δεις τη φωτογραφία με την οποία η Δούκισσα αποχαιρέτησε το Mega
- ΤΩΡΑ: Εκκενώθηκε το Golden Hall
- Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με νεκρό μπάτλερ στην πισίνα βίλας – Οι αντιφάσεις μπλέκουν τον γιο πασίγνωστου επιχειρηματία!
- Σε ποιες περιοχές αρχίζουν να ανεβαίνουν και πάλι οι τιμές των ακινήτων
- Ανακαλούνται 31.660 οχήματα λόγω προβλήματος στον αερόσακο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Γέρακας: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Γέρακας: Μεικτές ομάδες Ελλήνων και Αλβανών στην άγρια συμπλοκή - Τραυματίας με σφαίρα στον λαιμό
- Άργος: Βρέθηκε ζωντανός 25χρονος αγνοούμενος δίπλα σε διαλυμένη μηχανή
- Νεκρός ομογενής στην Αλβανία: Οι ανακοινώσεις της αλβανικής αστυνομίας
- Τι αλλάζει στη βενζίνη και τα πρατήρια από τον Ιανουάριο
- Οι τρεις γεμιστήρες του Κατσιφά και ο ελεύθερος σκοπευτής που τον σκότωσε
- Μπολσονάρο: Ρατσιστής μισογύνης και ομοφοβικός στον απόλυτο βαθμό
- Κουμουτσάκος: Να κάνει έντονο διάβημα η ελληνική κυβέρνηση για τον Ράμα
- Πίτσμπουργκ: Μουσουλμάνοι μαζεύουν χρήματα για τους νεκρούς της συναγωγής
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ρόδο

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Τσίπρας: Για πρώτη φορά αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας
- Γέρακας: Μεικτές ομάδες Ελλήνων και Αλβανών στην άγρια συμπλοκή - Τραυματίας με σφαίρα στον λαιμό
- Οι τρεις γεμιστήρες του Κατσιφά και ο ελεύθερος σκοπευτής που τον σκότωσε
- Κουμουτσάκος: Να κάνει έντονο διάβημα η ελληνική κυβέρνηση για τον Ράμα
- Game of Thrones: Γιατί ο συγγραφέας σκοτώνει τους χαρακτήρες του
- Τι αλλάζει στη βενζίνη και τα πρατήρια από τον Ιανουάριο
- Πίτσμπουργκ: Μουσουλμάνοι μαζεύουν χρήματα για τους νεκρούς της συναγωγής
- Νεκρός με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι μετανάστης από την Ονδούρα
- Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών - Τραυματίας με σφαίρα στον λαιμό
- Μπολσονάρο: Ρατσιστής μισογύνης και ομοφοβικός στον απόλυτο βαθμό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Formula 1 – Χάμιλτον: «Αν δεν υπήρχε η σκληρή δουλειά του πατέρα μου δεν θα ήμουν εδώ»
- Ο σεισμός απομάκρυνε τη Ζάκυνθο τρία εκατοστά από την ηπειρωτική Ελλάδα
- Το μήνυμα του Ράμος μετά το στραπάτσο από την Μπαρτσελόνα
- Αγνώριστη: Πρέπει να δεις τη φωτογραφία με την οποία η Δούκισσα αποχαιρέτησε το Mega
- NBA: Από άλλη πλανήτη Κάρι και Ντουράντ, πρώτη νίκη για Θάντερ (video)
- Εβραίοι στο Πίτσμπουργκ κατηγορούν τον Τραμπ πως φέρει μέρος της ευθύνης για την επίθεση
- Χρ. Μαντάς: Πλήρεις εξηγήσεις για το θάνατο του ομογενούς, καμία πολιτική εκμετάλλευση από τον ακραίο εθνικισμό (Video)
- Δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του- Ανάμεσά τους ο Νίκος Αλιβιζάτος
- «Η γλυκούλα Μιράντα με το πράο» – Ακρίτα και Ξαφά «τσακώνονται» για τις συντάξεις (vid)