Τσακρής: Σίγουρη η παράταση lockdown - Προς γενικευμένο στη Β. Ελλάδα

Για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής μικροβιολογίας.

Ο κ. Τσακρής τόνισε πως θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown δεδομένη, ενώ

υποστήριξε ότι κατά τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

"Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα. Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα" τόνισε για την πορεία των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ ο κ. Τσακρής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΣΧΟΛΕΙΑ: Πώς θα πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "στη Β. Ελλάδα θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown, καθώς εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ."

"Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα