Τουρισμός για όλους: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Για πρώτη φορά, διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από προορισμούς, σε όλη τη χώρα, μέσω του προγράμματος "Τουρισμός για όλους".

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης απο τη Σαντορίνη, "με τον «Τουρισμό για Όλους» η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας. Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού

δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι¨.

Για να υποβάλλει κανείς αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια: Να έχει 16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι, κατ' αρχάς, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης. Σύμφωνα με τον υπουργό, "επιδοτούμε κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζουμε ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι οποίες θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση. Οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους πολύ απλά, μέσω του συστήματος Taxis".

Keywords
Τυχαία Θέματα