Τοπικές βροχές την Κυριακή - Στους 20 βαθμούς από βδομάδα

Με τοπικές βροχές θα κυλήσει αρχικά ο καιρός, στα ανατολικά και νότια αλλά σταδιακά προβλέπεται βελτίωση.

Το χαμηλό που θα μας επηρεάσει θα κινηθεί ανατολικά και από τη Δευτέρα ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί με τη θερμοκρασία στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος να ξεπερνά τους 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές της κεντρικής και της νότιας χώρας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό

χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούμε από ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από το μεσημέρι θα έχει απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 15 βαθμούς στα δυτικά τους 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα βόρεια και βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 μπ που αργότερα θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ που αργότερα θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα