Τοπικά ισχυρές βροχές την Τετάρτη - Βελτιώνεται ο καιρός

Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός και μόνο το πρωί της Τετάρτης θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κι τη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Ρόδο, Κάρπαθο & Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ένας

ισχυρός αντικυκλώνας στην ανατολική Ευρώπη, το σύστημα που μας επηρέασε έχει κινηθεί ανατολικά και πλησιάζει ένα άλλο χαμηλό που φαίνεται στον χάρτη στη Βόρεια Ιταλία.

Στο χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία που θα κινηθεί ανατολικότερα , αλλά και το άλλο που έχει ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή μας.

Την Τετάρτη στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 28 βαθμούς, στα βόρεια τους 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 και στο Αιγαίο τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι Βόρειοι 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 είχαμε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα