Τοπικά έντονα φαινόμενα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια και κυρίως στα βορειοδυτικά.

• Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

• Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και

τη Μακεδονία, προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 με 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 30 με 33 , στις Κυκλάδες τους 30 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος στην Αττική, πιθανότητα αστάθειας το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 4-5 . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Άστατος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 6/8/2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το 2009 σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στη Εύβοια με 90 χιλιοστά βροχής στη Στενή. --- Το 2014 ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι έπληξαν πολλές περιοχές, με πυκνό χαλάζι στη Μακρύνεια Αιτωλ/νιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα