Το σχέδιο Ερντογάν στη Βόρεια Συρία και οι φόβοι της Αθήνας

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα από την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια και ανατολική Συρία, αλλά και την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά το "άδειασμα" Τραμπ από την αμερικανική Γερουσία.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας ανησυχεί για ένα νέο προσφυγικό κύμα, αυτή τη φορά από Κούρδους, ενώ αγωνία υπάρχει, όπως και στην υπόλοιπη Δύση, για το πού θα κατευθυνθούν 75.000 περίπου τζιχαντιστές, που σήμερα "κρατούνται", ουσιαστικά, από τους Κούρδους, στην περιοχή που ελέγχουν.

Η Αθήνα

ανησυχεί όμως και για το πώς θα αντιδράσει ο Ταγίπ Ερντογάν σε δυο μέτωπα, σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον πιέσει το επόμενο διάστημα την Άγκυρα, κυρίως με μέτρα για τη οικονομία της, η οποία και πάλι δείχνει πόσο ευαίσθητη είναι:

Πρώτον, θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι ο Ερντογάν θα ανοίξει και πάλι τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας, πιέζοντας και την ίδια την Ευρώπη! Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αύξηση των ροών να εμφανιστεί από αύριο Τετάρτη, που θα καλυτερεύσει ο καιρός.

Δεύτερον, με την παραμονή και ένταση της παρουσίας της Άγκυρας στο "οικόπεδο 7" της κυπριακής ΑΟΖ, συνεχίζοντας ουσιαστικά έναν "ιδιότυπο Αττίλα 3" σε βάρος της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7, πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει διαμηνύσει σε ηγέτες της Δύσης πως μετά την εκδίωξη ουσιαστικά των Κούρδων από την περιοχή (ουδείς αμφιβάλλει πως η Άγκυρα θα προχωρήσει σε εθνοκάθαρση, με εκατόμβες θυμάτων) σκοπεύει να μεταφέρει εκεί όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα του και που υπερβαίνουν σήμερα, κατά κοινή ομολογία,τα 3,5 εκατομμύρια.

Ο Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει να χτίσει τρεις μεγάλες πόλεις στην περιοχή, του ενός εκατομμυρίου κατοίκων η καθεμιά, τονώνοντας έτσι και την οικονομία της χώρας του που βρίσκεται όντως σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει τα χρήματα για την οικοδόμηση των τριών μεγάλων αυτών μεγαλουπόλεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενος την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα