Το πιο νόστιμο φαγητό το φτιάχνεις εσύ

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι έλεγε ο μέγας σεφ στην ταινία Ρατατούης. Έλεγε ότι όλοι μπορούν να μαγειρέψουν. Και αν το καλοσκεφτείς, είχε απόλυτο δίκιο. Άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα αλλά όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα πιάτο φαγητό με λίγη υπομονή και ενίοτε με λίγη βοήθεια.

Η Ναταλία, η amateur σεφ μας για το σημερινό κείμενο, συνήθως δεν χρειάζεται βοήθεια για να μεγαλουργήσει. Αλλά όλοι γινόμαστε καλύτεροι με τη βοήθεια των ειδικών. Γι' αυτό και στραφήκαμε στους The Eaters.

Οι οποίοι μάθαμε ότι σε συνεργασία με την ΑΛΦΑ Weiss βοηθούν τον κόσμο να εντυπωσιάσει και να εκπλήξει τους δικούς του ανθρώπους με αφορμή το φαγητό. Με έμπνευση λοιπόν την ΑΛΦΑ Weiss, η ομάδα μεταμορφώνει τα απλά πιάτα που μπορεί να φτιάξει κάποιος που δεν είναι ειδικός στη μαγειρική, σε μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Τι έχεις να κάνεις εσύ; Δεν έχεις παρά να μπεις στη σελίδα της ΑΛΦΑ στο Facebook ή στο YouTube, να σημειώσεις με ένα comment τη σπεσιαλιτέ σου και εκείνον ή εκείνη που θες να εντυπωσιάσεις. Αν επιλεγεί η συνταγή σου, ο μάγειρας, ο οποίος θα προτείνει τρόπους για να γίνει καλύτερο το φαγητό και θα προτείνει νέα υλικά. Ο στυλίστας του φαγητού, που θα ασχολείται με το στήσιμο του πιάτου και του τραπεζιού. Ο “ειδικός” για την ευρύτερη εμπειρία του φαγητού. Θα προτείνει τη μουσική και τη διακόσμηση. Και φυσικά, ο sommelier θα εκπαιδεύει εσένα και τον κόσμο γενικότερα για τον σωστό τρόπο σερβιρίσματός της ΑΛΦΑ Weiss.

Η ΑΛΦΑ Weiss είναι η μπύρα που απογειώνει το καλό φαγητό. Και ως μέσο έμπνευσης είναι εδώ για να σου αποδείξει πως το λίγο πιο ψαγμένο φαγητό δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι μόνο για τους λίγους. Και όταν συνδυάζεται με ΑΛΦΑ Weiss τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Πάμε όμως να δούμε ποια είναι η συνταγή που ετοίμασε η Ναταλία για να μας ψήσει όλους να στείλουμε τις δικές μας προτάσεις για συνταγές στο project "Κάν' το Αλλιώς".

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα

600 gr φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

200 gr φέτα κομμένη σε κύβους

300 gr λιαστή ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι

πιπερι

1 κούπα νερό

φρέσκο θυμάρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε κόψει στη μέση, περίπου για 10 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες που έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε μαζί με τη λιγη ζάχαρη. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τη φέτα σε κύβους και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα, ίσα ίσα για να είναι κρεμώδες. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και σερβίρουμε.

Μπορούμε να το απολαύσουμε με ψωμί!

Keywords
Τυχαία Θέματα