Το νέο βιβλίο "Επαναστάσεις" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Όλοι γνωρίζουμε τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση, όμως υπήρξαν πολυάριθμες επαναστάσεις στη διάρκεια των αιώνων. Το βιβλίο, γραμμένο από σύγχρονους ιστορικούς, είναι μια διεθνής αλλά και μοναδική προσέγγιση που σκιαγραφεί μερικές από τις κυριότερες επαναστάσεις, οι οποίες σημάδεψαν την παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Σε κάθε κεφάλαιο αναλύονται οι παράμετροι, οι ιδιαιτερότητες και τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των κινημάτων. Από την κατάληψη της Βαστίλλης στην εγκαθίδρυση της Παρισινής Κομμούνας, από τα σοβιέτ της Πετρούπολης στην είσοδο των μπαρμπούδος

στην Αβάνα, από την Άνοιξη των Λαών στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ…

Από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, επαναστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε όλες τις ηπείρους. Με σύντομο, περιεκτικό και εκλαϊκευμένο τρόπο, αναδεικνύονται οι ιδέες, τα επαναστατικά σύμβολα, οι τακτικές, τα συνθήματα αλλά και η αλληλεπίδρασή τους. Ένα πανόραμα των επαναστάσεων, ένα άλμα στο παρελθόν των τελευταίων τεσσάρων αιώνων, για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς, πότε και γιατί οι λαοί ξεσηκώνονται ώστε να γράψουν ιστορία!

Συγγραφείς Felix Chartreux: Υποψήφιος διδάκτωρ, ειδικευμένος στην πολιτιστική ιστορία της ΕΣΣΔ, διδάσκει στο γαλλικό πανεπιστημιακό κολέγιο της Πετρούπολης.

Maud Chirio: Ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Paris-Est Marne-la-Valle, ειδικευμένη στη σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας. Vincent Lemire: Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Paris-Est Marne-la-Valle, ειδικευμένος στην ιστορία της Ιερουσαλήμ και της σύγχρονης Μέσης Ανατολής.

Eugenia Palieraki: Ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Cergy-Pontoise, ειδικευμένη στην πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα