Το καλοκαίρι καλά κρατεί - Πτώση θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδας

Θα επανέλθει η θερμοκρασία βαθμιαία σε κανονικά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν τοπικά στα 6 με 7 μπ στο Αιγαίο. Το μελτέμι θα διατηρηθεί με αυτές τις εντάσεις έως και το τέλος της εβδομάδος.

Στο παραπάνω μετεώγραμμα μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της θερμοκρασίας στην Αττική βασιζόμενοι στον χάρτη των 850 hPa απ όπου βλέπουμε ότι από τους 36 σημερινούς βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα προς το τέλος της εβδομάδος η μέγιστη τιμή θα κυμαίνεται

περί τους 30 βαθμούς , ενώ οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θα μας βρουν με τιμές περί τους 32 βαθμούς , δηλαδή κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα