"Την ίδια τη ζωή μας για την ελευθερία του Κουρδιστάν"

Το ότι οι Κούρδοι μαχητές αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους στη Συρία ήταν κάτι που δεν το περίμενε όχι μόνο η κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη Τουρκία.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα θεωρεί το YPG τρομοκρατική οργάνωση, παράρτημα του PKK που πολεμά την Άγκυρα εδώ και 40 χρόνια. Έτσι, θεωρεί και την περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους ως μία ενεργή απειλή για την ασφάλεια και την κυριαρχία της. Και πολύ καλά κάνει!

Η επανάσταση

στη Ροζάβα έγινε παράδειγμα για όλον τον κόσμο, η μεγάλη πλειοψηφία των μαχητών που πολεμούν στο πλευρό του YPG είναι ξένοι (Enternasyonal), πρόκειται για στρατιωτική ταξιαρχία που σχηματίζεται από ξένους εθελοντές του YPG. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

Στη Συρία οι Κούρδοι όχι μόνο πολεμούν και αντιστέκονται αλλά οικοδομούν ένα νέο δημοκρατικό και πολιτικό - οικονομικό σύστημα.

Αγωνίζονται ενάντια στις ισλαμικές ομάδες που στηρίζει ο ίδιος ο Ερντογάν. Όπως αντιστέκονται χιλιετίες τώρα σε κάθε μορφή καταπίεσης από την οποιαδήποτε κρατική οντότητα της Τουρκίας. Το σχέδιο του τουρκικού κράτους δεν έπιασε. Περίμεναν την καταστροφή του κουρδικού λαού φυλακίζοντας τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αντιθέτως όμως η ενέργεια αυτή άναψε περισσότερο τη φλόγα τον Κούρδων που είναι διψασμένοι για ελευθερία.

Ο λαός μου και εγώ μαζί αγαπάμε τόσο την ελευθερία που είμαστε ικανοί να δώσουμε και την ίδια μας την ζωή γι' αυτήν! Καταλαβαίνει κι ο ίδιος πλέον πως σκοτώνοντας, φυλακίζοντας, κυνηγώντας τους Κούρδους δεν καταφέρνει το σκοπό του που είναι να τους τελειώσει. Οι Κούρδοι γίνονται όλο και περισσότεροι!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Η σκέψη "ελεύθερο Κουρδιστάν" τρελαίνει τον κύριο Ερντογάν!

Θα ήθελα σας βάλω σε λίγες σκέψεις λοιπόν. Η Τουρκία είναι ένα κράτος που πέρασε πολλούς λαούς από σφαγές όπως τους Αρμένιους και τους Πόντιους. Και όμως, δεν αναγνώρισε ποτέ καμία γενοκτονία. Σήμερα εάν οι λαοί δεν αντισταθούν με ενσυναίσθηση για το αίμα που χύνεται στη Βόρεια Συρία, η ιστορία θα επαναληφθεί ξανά και ξανά με τη σιωπή μας.

Οι Κούρδοι αξιώνουν μόνο το δικαίωμα για την επίσημη αναγνώρισή τους από το τουρκικό Σύνταγμα, της αναγνώρισης της ύπαρξης του κουρδικού έθνους, την ελευθερία να μαθαίνουν και να διδάσκονται ελεύθερα την κουρδική ως μητρική γλώσσα, την τοπική αυτονομία στις κουρδικές περιοχές ανατολικά και νοτιοανατολικά ενώ την ίδια ώρα αναγνωρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Δυστυχώς ο "ISIS" δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμα εκεί έξω. Βρίσκεται και σε συριακά και σε ιρακινά εδάφη και προσπαθεί να επεκταθεί, με τη βοήθεια της Τουρκίας, με την οποία άλλωστε έχει κοινό σκοπό. Είναι περίπου 12.000 τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται σε επτά φυλακές και 4.000 από αυτούς είναι από τρίτες χώρες.

Επίσης, να θυμίσω πως από την τρίτη ημέρα εισβολής της Τουρκίας έχουν ήδη αποδράσει 15 άντρες μέλη του ISIS από της φυλακές της Συρίας. Ηδη πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στο Qamishlo με όχημα "φορτωμένο" με βόμβα. Σαν να θέλουν να μας θυμίσουν πως είναι ενεργοί.

Ως λαός γνωρίζουμε καλά τον πόλεμο και την προσφυγιά. Πριν 20 χρόνια βρέθηκα στην Ελλάδα για τους ίδιους λόγους που σας γράφω σήμερα αυτό το άρθρο. Δηλαδή εξαιτίας του πολέμου και της γενοκτονίας των Κούρδων. Γεννήθηκα στο Ντιγιάρμπακιρ, θα ξέρετε όλοι την πόλη μου που στα στενά και στα σοκάκια της σκότωσαν αμέτρητα παιδιά και νέους...

Είναι η συμβολική πρωτεύουσα των Κούρδων και βρίσκεται στο τουρκικό Κουρδιστάν. Βρέθηκα και εγώ λοιπόν ένα όμορφο πρωί χωρίς γονείς και χωρίς σπίτι. Έτσι πέρασα με πολλές δυσκολίες και φρικτές περιπέτειες στην Ελλάδα. Μου επιτρέπεται να σας συστηθώ. Είμαι η Μπερτσέμ Μορντενίζ από το Κουρδιστάν...

Keywords
Τυχαία Θέματα