Θύματα της Χρυσής Αυγής μιλούν: "Βγήκαν από τα γραφεία τους 8-9 άτομα. Όλοι κρατούσαν σίδερα"

Πολλοί μετανάστες, μη χριστιανοί, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αντιφασίστες βρέθηκαν στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια δράσης της εγκληματικής πλέον οργάνωσης.

Οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 δύο ανθρώπων που δέχτηκαν επιθέσεις από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τα ηχητικά ντοκουμέντα μελών του ναζιστικού μορφώματος, όπου μιλάνε ευθαρσώς για σβάστιγκες, αυτοκόλητα με τον Χίτλερ στα δωμάτιά

τους και για εγκληματικά εργαλεία που έχουν στην κατοχή τους, συγκλονίζουν.

"Λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στήθηκε ενέδρα στον ΗΣΑΠ του Πειραιά με δεκάδες τραυματίες. Μπορεί μετά τη συγκεκριμένη δολοφονία η Χρυσή Αυγή να άφησε μαχαίρια και πιστόλια στην άκρη γιατί φοβόταν, ωστόσο πάντα θα κυκλοφορούσαν με κάποιο εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο", υποστηρίζει ο Γιώργος Γιαννουλέας, ακτιβιστής σε αντιφασιστικά κινήματα και θύμα επιθέσεων ταγμάτων εφόδου.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "Golden Dawn Girls" (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Στη συνέχεια τη σκυτάλει παίρνει ο Λάζαρος Ξανθόπουλος, επίσης θύμα της ναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος ως μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης έχει δεχτεί δυο φορές επίθεση από τάγμα του Πειραιά με επικεφαλής στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε τόσο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, όσο και για εμπλοκή του στη δολοφονία Φύσσα.

Ο Λ. Ξανθόπουλος που έχει κάνει μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου μέλους της ΧΑ διηγείται: "Την ώρα που πηγαίναμε προς τα καραβάκια του Περάματος, βγήκαν από τα γραφεία τους 8-9 άτομα. Όλοι τους κρατούσαν σίδερα, είτε σιδερόβεργες, είτε από κάγκελα, είτε ξύλα. Και στις δύο επιθέσεις εμπλέκεται καταδικασμένος από την κεντρική δίκη της Χρυσής Αυγής και στη δολοφονία Φύσσα".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα