Θεσσαλονίκη: Ουρά χωρίς αποστάσεις σε εμπορικό κέντρο λίγο πριν το lockdown

Λίγες ώρες απομένουν προκειμένου η Θεσσαλονίκη να περάσει σε καθεστώς ολικού lockdown για διάστημα 14 τουλάχιστον ημερών.

Από Τρίτη (3/11) η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο με sms ενώ κλειστά θα είναι και τα καταστήματα λιανεμπορίου. Επίσης από τις 21:00 θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Φαίνεται όμως πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

και την επιβολή lockdown στην περιοχή, δεν θορύβησε ορισμένους οι οποίοι βρέθηκαν σε γνωστό εμπορικό κέντρο της πόλης για να ψωνίσουν.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που απέστειλε στο Thestival αναγνώστης, οι αποστάσεις στην ουρά για την είσοδο σε κατάστημα έχουν πάει περίπατο. Αν και σχεδόν όλοι φορούν μάσκες, είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, θυμίζοντας εποχές προ κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι η αύξηση κρουσμάτων οδήγησε στην επιβολή lockdown, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις Σέρρες.

Αυτό σημαίνει ότι από την Τρίτη, κλείνει το λιανεμπόριο με εξαίρεση φυσικά τα βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ψιλικατζίδικα, οπωροπωλεία κ.λπ., ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες.

Επίσης, οι μετακινήσεις θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μόνο με SMS, ενώ θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί (σε αυτές τις ώρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους με SMS αλλά μόνο για λόγους υγείας και εργασίας).

Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα