Τελευταία μέρα ζέστης η Τρίτη με 39άρια

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά

Η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα –Μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν από το απόγευμα τοπικά σε 5 με 6 μποφόρ

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις . Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 35 με 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 37 με 38 και πιθανόν τοπικά 39 με 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 37 και 36 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 1/9/2002 είχαμε πλημμύρες στην Κεντρική Εύβοια. Το 2003 σημειώθηκαν 40°C στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ το 2007 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στον κόλπο της Θεσ/νίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα