Τα νομοσχέδια για τις συγκεντρώσεις και τις απεργίες "αιτία πολέμου" για το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει κρύψει τα τελευταία χρόνια ότι η πολιτική του δεν στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά "εναντίον του συστήματος", καθώς και των "αστικών κομμάτων που το εκπροσωπούν", θέτοντας στο στόχαστρο του ταυτόχρονα -και αναλόγως της θέσης που κατέχουν- Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (και ως συνέχεια του

ΠΑΣΟΚ), αλλά και τελευταία το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Είναι, επίσης, σαφές πως εφιστά την προσοχή σε σχήματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, που-κατά τον Περισσό τουλάχιστον- σπέρνουν αυταπάτες στο εργατικό κίνημα, εν αντιθέσει με "κλασσικά κόμματα του κεφαλαίου", όπως η ΝΔ, "ο ρόλος των οποίων είναι πιο φανερός".

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η κυβέρνηση κάνει ...ότι μπορεί για να εντείνει το ΚΚΕ το μέτωπο μαζί της, αγγίζοντας θέματα που αποτελούν το ...ιερό για τον Περισσό. Θέματα που -όπως υπενθυμίζουν στελέχη του- και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να ανοίξει, αλλά κάτω από τις αντιδράσεις, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ασφαλιστικό, που αυτή τη στιγμή αποτελεί τη "μητέρα των μαχών" για το ΚΚΕ, ούτε τις παρεμβάσεις στα εργασιακά, την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, την αλλαγή του νόμου Κατσέλη κοκ. Αναφερόμαστε στα νομοσχέδια για τις συγκεντρώσεις και, κυρίως, για τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών.

Ο Περισσός, μάλιστα, διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως όχι απλώς θα πολεμήσει με όλους τους τρόπους τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και τα νομοσχέδια αυτά, αλλά και "στην πράξη δεν θα υπακούσει". "Κανένας νόμος δεν θα απαγορεύσει ουσιαστικά τις απεργίες" προειδοποιούν και, κατανοώντας πως και "η κυβέρνηση δύσκολα θα κάνει πίσω", ετοιμάζονται για σφοδρές συγκρούσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα τις “συμβιβασμένες ηγεσίες” του συνδικαλιστικού κινήματος-με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι πληθαίνουν οι συγκρούσεις των ΜΑΤ με πορείες που πρωταγωνιστεί το ΚΚΕ, όπως στο Άγαλμα του Τρούμαν και τελευταίως έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, όπου τραυματίστηκαν φοιτητές μέλη της ΚΝΕ...

Keywords
Τυχαία Θέματα