ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα voucher, η πρώτη κατοικία

Ως την πρώτη μεγάλη νίκη τους επί της κυβερνητικής πλειοψηφίας θεωρούν την κατάργηση της τηλεκατάρτισης μέσω voucher των επιστημόνων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της Κουμουνδούρου να "σηκώσει" το θέμα από νωρίς -μόλις ξέσπασε ο σάλος στα social media- ακόμα και με tweet του Αλέξη Τσίπρα (τη Μεγάλη Πέμπτη)

δικαιώθηκε από τα γεγονότα, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να μείνει εκεί.

Στα προσεχώς υπάρχει η μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη της συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία και το "μαξιλάρι" (η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής την Πέμπτη θα δείξει που θα τοποθετηθεί χρονικά η συζήτηση, λογικά πάει για την επόμενη εβδομάδα) και φυσικά η μητέρα των μαχών που δεν είναι άλλη από την προστασία της Α' κατοικίας με το παρόν καθεστώς να λήγει στις 30 Απριλίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβερνητική σπουδή να ανοίξουν τα πρωτοδικεία από τις 27 Απριλίου συνδέεται με το γεγονός ότι από την 1η Μαϊου οι πλειστηριασμοί θα είναι πια ελεύθεροι. Αλλωστε κάτι τέτοιο υπογράμμισε και ο πρόεδρος του κόμματος στην τηλεδιάσκεψη των τομεαρχών την Τετάρτη.

Είναι σαφές λοιπόν ότι το εν λόγω θέμα και η αντιμετώπισή του θα είναι κορωνίδα της αντιπολιτευτικής ατζέντας τις επόμενες ημέρες με τη μάχη να δίνεται κυρίως εντός της Βουλής αλλά όχι μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια πολύ θα ήθελε να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα voucher την Παρασκευή αλλά μετά την εξέλιξη της κατάργησης κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Στέλεχος με εμπειρία πάντως έλεγε την Τετάρτη το βράδυ στο news24/7 ότι η κυβερνητική πλευρά "θα προσπαθήσει άμεσα να αλλάξει την ατζέντα, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή". Με ποιον τρόπο, μένει να το δούμε...

Keywords
Τυχαία Θέματα