Συντριβή Canadair: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ήρωα πιλότου Περικλή Στεφανίδη

Θρήνος και σπαρακτικές σκηνές διαδραματίστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς, όπου λίγο πριν τις 17:00 της Πέμπτης (27/07) μεταφέρθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης η σορός του ήρωα συγκυβερνήτη του Canadair, αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη.

Πλήθος κόσμου -οικογένεια, συγγενείς και φίλοι- βρέθηκαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να πουν το ύστατο χαίρε στο αντιπτέραρχο, ενώ η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάλη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Το φέρετρο του πιλότου ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ

άγημα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και η μπάντα της Στρατιάς απέδωσε τιμές.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας στα χέρια δυο φωτογραφίες του γιου τους, όπου απεικονίζεται εν ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για ένα σπουδαίο παιδί που αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, άλλωστε ήταν ένα όνειρό του να γίνει Ίκαρος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο διοικητής της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης που υπηρέτησε ο ήρωας Περικλής Στεφανίδης έβγαλε επικήδειο λόγο.

"Ήρθες στη σχολή το 15, αποφοίτησες, υπηρέτησες στη σχολή ικαρων. Αείμνηστε Περικλή η μοίρα σου έκοψε εντελώς ξαφνικά το νήμα της ζωής. Υπήρξες έντιμος και ευθύς, ακούραστος. Θρηνούμε και πενθούμε τον άνθρωπο που χάθηκε. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Η πολεμική αεροπορία στερείται ένα ικανότατο στέλεχος. Το πνεύμα σου θα βρίσκεται για πάντα ανάμεσα στην οικογένεια και τους αγαπημένους σου. Καλό ταξίδι, αθάνατος!", είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η κηδεία του κυβερνήτη του Canadair, Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Γεννήθηκε στο Κιλκίς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη

Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 16ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξηροκρήνης και το τελευταίο διάστημα έμενε στην Αθήνα λόγω του επαγγέλματός του. Στο προφίλ του στο Facebook, αναρτούσε συχνά φωτογραφίες από ταξίδια με τους φίλους του, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με αεροπλάνα.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του, στην οικία της οικογένειας έσπευσαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρυστο εξέδωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, ενώ αντιπροσωπεία του δήμου θα παραστεί στην κηδεία.

Δένδιας: Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή – Τους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, έδωσε το "παρών" στην τιμητική τελετή που έλαβε χώρα στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους.

Οπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών επιτελείων, στους δύο αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με όλους τους ιπτάμενους που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση στο καθήκον» τόνισε.

Στο πλαίσιο της τελετής, έγινε τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συντριβή Canadair, Περικλή Στεφανίδη,syntrivi Canadair, perikli stefanidi