Συνεχίζεται η ζέστη το Σάββατο – Μελτέμι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μπ στο Αιγαίο.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών το Σάββατο θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα,

Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στην ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και τοπικά 38 με 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 και στα υπόλοιπα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα