Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με φόντο το Σκοπιανό

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, Bujar Osmani, είχε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μετανάστευση, αφού ο Ελληνας Επίτροπος θα μεταβεί σύντομα στα Σκόπια

για να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας της χώρας με τον Frontex, ωστόσο πληροφορίες του News 24/7 αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και το ονοματολογικό.

Η είδηση της συνάντησης έγινε γνωστή από τον Μπουγιάρ Οσμάνι, που τουίταρε τις φωτογραφίες του με τον Επίτροπο.

Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι ο Επίτροπος Αβραμόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός πραγματοποίησαν «εποικοδομητική συνάντηση». Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις κοινές προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης, της διαχείρισης των συνόρων και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης συντονισμένων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής (EBCGA), η οποία μπορεί τώρα να υπογραφεί και ο Επίτροπος προσκλήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στα Σκόπια για το σκοπό αυτό».

Δεν κατέστη σαφές αν ο Επίτροπος Αβραμόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο Οσμάνι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι και αύριο και πρόκειται να συναντηθεί επίσης με την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και με παράγοντες της Κομισιόν για τη Διεύρυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα