Συνάντηση Big - 4: Στην κόψη του ξυραφιού
Ωρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, ακούγεται βαρύγδουπο και σε πολλούς φαντάζει υπερβολικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, FIFA και UEFA αδυνατούν να ελέγξουν τα πράγματα και για το λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι προκειμένου να βρεθούν κοινοί τόποι.
Αν δεν υπάρξει λύση, τότε το Grexit είναι προ των πυλών και αυτό δεν είναι κινδυνολογία, αλλά μια πραγματικότητα.
Όπως γράφει το Sport24, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια" στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί λοιπόν η περιβόητη συνάντηση των Big-4 έπειτα από κοινή πρόσκληση του υφυπουργείου αθλητισμού και της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Το παρών θα δώσουν τελικά, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών - μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών - μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).
Ταύτιση Αυγενάκη με FIFA-UEFA, ο Λάκοβιτς στην ατζένταΤο γεγονός ότι από κοινού απηύθυναν το προσκλητήριο ο κ. Αυγενάκης με τους ξένους αξιωματούχους έχει τη σημασία του, διότι δείχνει και τις προθέσεις του υφυπουργού σε αυτή τη συνάντηση. Ουσιαστικά, αυτό που προκύπτει, είναι πως υπάρχει ταύτιση απόψεων, πως ο ίδιος αφουγκράζεται τους ίδιους προβληματισμούς με τους ανθρώπους των FIFA-UEFA και πως τα θέματα της ατζέντας που θα τεθούν στο τραπέζι, θα είναι σε γνώση του και θα υπάρχουν συγκλίσεις σε όσα θα ειπωθούν.
Όσον αφορά στην περιβόητη ατζέντα, αυτή θα μπει από τον Ζόραν Λάκοβιτς. Ο ίδιος θα θέσει τα θέματα που θα συζητηθούν με τους τέσσερις "μεγάλους". Εν ολίγοις, όλα θα τεθούν επί τάπητος, θα είναι μια ευρεία συζήτηση και δεν "περιχαρακώνεται" σε συγκεκριμένα ζητήματα. Προφανώς, όλοι γνωρίζουν ποια θέματα απασχολούν τις ομάδες και τους ξένους, δεν είναι καινούργια, ούτε άγνωστα. Ο κ. Λάκοβιτς θα θέσει την ατζέντα και γύρω απ' αυτή θα γίνει η κουβέντα.
Η διαιτησία (στήριξη στους Έλληνες και τέλος στον ορισμό ξένων), η ηγεσία της ΚΕΔ (παραμονή ή όχι του Περέιρα), το VAR (πότε θα μπει η γραμμή του οφσάιντ), οι εκλογές της ΕΠΟ (λύση με πρόσωπο κοινής αποδοχής), η βία, οι εμπρηστικές δηλώσεις είναι αυτά που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, που αποτελούν μόνιμο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των ομάδων και "δηλητηριάζουν" το κλίμα σε κάθε ευκαιρία. Στόχος είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης και να αντιληφθούν άπαντες ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αλλιώς, η ποδοσφαιρική απομόνωση της Ελλάδας θα 'ναι προ των πυλών.
Η σημαντική παρουσία του Σέφτον ΠέριΈνα πρόσωπο-κλειδί στην συνάντηση και το οποίο προέκυψε την τελευταία στιγμή, είναι αυτό του Σέφτον Πέρι, διευθυντή Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA. Ένας τεχνοκράτης θα δώσει το παρών και θα μιλήσει για ζητήματα πολύ κρίσιμα που αφορούν το πού βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το παρελθόν. Θα κάνει μια ανάλυση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένους δείκτες, οι οποίοι θα δείχνουν την κατάσταση της Ελλάδας εν συγκρίσει με τρία χρόνια πριν.
Για παράδειγμα, θα παρουσιάσει με νούμερα το πού βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κομμάτι του μάρκετινγκ σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, στη διαφθορά, στην ανταγωνιστικότητα, στο ενδιαφέρον, σε πολλούς άλλους κρίσιμους δείκτες. Θα κάνει ανάλυση και ίσως αυτό να αποτελέσει μια καλή βάση συζήτησης. Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται αρκετά χαμηλά και αυτό είναι που θα έπρεπε να αφορά τους επιχειρηματίες που επενδύουν τα χρήματά τους.
Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρίαΤο τι θα βγει απ' αυτή τη συνάντηση, κανείς δεν το γνωρίζει. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων δεν θα βοηθήσει να προκύψει λύση. Πολλοί φοβούνται και μιλούν για φιάσκο, ότι τίποτα απ' όσα θα συζητηθούν, δεν θα γίνει πράξη και πως στο πρώτο ανάποδο σφύριγμα θα χαλάσει και πάλι το κλίμα. Όλα αυτά βέβαια κανείς δεν μπορεί να τα προδικάσει, απλά αυτό έχει δείξει το παρελθόν μέχρι σήμερα. Οι ξένοι αυτή την τριετία σίγουρα δεν έχουν πετύχει τον σκοπό τους και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Αν όλα πήγαιναν καλά, δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτή η συνάντηση, ούτε θα υπήρχε ο κίνδυνος του Grexit. Οι απαντήσεις μετά το ραντεβού κορυφής...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων «οδήγησαν» τους εκτελεστές στην ταβέρνα
- Εκαιγαν όλη νύχτα αυτοκίνητα στην Αττική – Μεγάλες καταστροφές
- Ρόδος: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε 19χρονη - βιντεο
- Αυτή είναι η τρομακτική φωτογραφία που την τράβηξε Έλληνας!
- Κουδουνάρης σε παίκτρια του My Style Rocks: Καταλαβαίνω την αγωνία και την επιθυμία σου να γδύνεσαι στο παιχνίδι
- Βακάκης (Jumbo) για κυριακάτικη εργασία: Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;
- Περήφανη μαμά η Νατάσα Θεοδωρίδου: Η κόρη της πήρε και δεύτερο πτυχίο στη Νομική
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε
- Ποια είναι η ηθοποιός που «χάλασε» τη φάρσα του Σάββα Πούμπουρα;
- Ποιά είναι η Λίντια που γλίτωσε από τα πειράματα του Μένγκελε στο Άουσβιτς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Βακάκης (Jumbo) για κυριακάτικη εργασία: Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;
- ΗΠΑ σε Τουρκία για Γιαβούζ: Σταματήστε τις γεωτρήσεις, μόνο η Κύπρος έχει δικαιώματα
- Άουσβιτς: Συγκλονιστική μαρτυρία - "Έτρεμα ακούγοντας τις μπότες του Μένγκελε"
- Κοροναϊός: Φόβος για πανδημία - Σε συναγερμό Ευρώπη και ΗΠΑ
- "Χαϊδεύει" την Τουρκία ο Στόλντενμπεργκ
- Αποστολάκης για "θερμό επεισόδιο": Σαφής εθνική γραμμή για να είμαστε έτοιμοι για όλα
- Φρίκη στο Φοίνιξ: Μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε και τα τρία παιδιά της
- Λιβύη: Κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό θέλει ο ΟΗΕ
- Σακελλαροπούλου: Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλέγεται σήμερα
- Νύχτα εμπρησμών στην Αθήνα - Πυρπόλησαν αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Συνάντηση Big - 4: Στην κόψη του ξυραφιού
- "Mystery Train" - Ένα κινηματογραφικό διαμάντι του Τζιμ Τζάρμους, στην ΕΡΤ2
- "Θα είμαι η φωνή της βάσης της παράταξης στα εθνικά θέματα", το καθαρό μήνυμα Σαμαρά σε Μητσοτάκη
- Κως: 74χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση
- Netflix: Απαντάει με διεθνοποίηση παραγωγών - "Αντέχει" στον ανταγωνισμό
- Αποστολάκης για "θερμό επεισόδιο": Σαφής εθνική γραμμή για να είμαστε έτοιμοι για όλα
- Σαουδική Αραβία: Δεν χακάραμε το κινητό του Τζεφ Μπέζος
- Άγριες Μέλισσες: Το twitter "έδωσε ρέστα" για Μυρσίνη, Δούκα και Κυπραίο
- Πρόστιμο 1 εκ. δολάρια την ημέρα ζητά Αμερικανός εισαγγελέας για τουρκική τράπεζα
- Σαν σήμερα: Πρεμιέρα για την "Γκόλφω", την πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό
- Αυτό παθαίνει ο εγκέφαλός σου όταν του στερείς τη ζάχαρη
- Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα: Σταματήστε όλες τις γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ
- Super League: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση της Big-4 με FIFA, UEFA, Αυγενάκη
- Σαουδική Αραβία: Παράλογο ότι βρισκόμαστε πίσω από την πειρατεία στο κινητό του Τζεφ Μπέζος
- Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κοροναϊό: Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου
- Ξάνθη: Ένας νεκρός από φωτιά σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία