Συλλήψεις για την κλοπή των 165.000 ευρώ από κοτέτσι - Τα λεφτά ''πέταξαν'' για Πακιστάν

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής-μαμούθ στο Κορωπί σε βάρος ενός Έλληνα παραγωγού λαϊκών αγορών τον οποίοι έκλεψαν οι αλλοδαποί εργάτες του. Είχε κρύψει 165.000 ευρώ κατά δήλωσή του σε τενεκέ, που τον είχε θάψει στο κοτέτσι του.

Μετά από την καταγγελία του, ακολούθησε προανακριτική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας που διερεύνησε την υπόθεση και διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση συμμορίας που διέπραξε την ανωτέρω κλοπή κατά το χρονικό διάστημα από 28 Αυγούστου έως 26 Σεπτεμβρίου. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα μέλη της ανωτέρω

συμμορίας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας που πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 22 ετών, ένας Πακιστανός και ένας Ινδός, εργάτες του. Τα έτερα δύο μέλη της συμμορίας που είναι Πακιστανοί αναζητούνται.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις ομοεθνείς τους για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και δύο εξ’ αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό μόλις των 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων προς το Πακιστάν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα, μέχρι που σχεδόν όλες οι οικονομίες του παραγωγού … «πέταξαν» για Πακιστάν. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες είχε φωτογραφίες «σέλφι» στο κινητό του τηλέφωνο με τον σορό από τα χρήματα του θύματός τους.

Ακόμη, διερευνάται η συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα