Συγκλονιστικές εικόνες από ΜΕΘ - "Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις"

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, δείχνοντας την ηρωική προσπάθεια των υγειονομικών να φροντίσουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Εικόνες που συγκλονίζουν και συνάμα αποστομώνουν και τον πλέον δύσπιστο, δίνοντάς ένα ηχηρό "χαστούκι" σε κάθε αρνητή του κορονοϊού που συνεχίζει να διασπείρει ψεκασμένες θεωρίες και fake

news, προσβάλλοντας και τον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι και τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

"Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα", ακούγεται ένας γιατρός να λέει σε έναν ασθενή που ήταν σε καταστολή και όταν ανοίγει τα μάτια του οι γιατροί σπεύδουν να τον βοηθήσουν. "Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε τον σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι", του λέει ο γιατρός.

Στιγμές, φράσεις και συναισθήματα που δείχνουν τον δυναμισμό των ανθρώπων εντός των ΜΕΘ, αλλά και την τραγική καθημερινότητα που βιώνουν σε έναν κοινό αγώνα για να βγουν νικητές.

"Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, τον χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ", εξηγεί μια υγειονομικός στον ΣΚΑΪ. "Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δυστυχώς, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό", λέει άλλη υγειονομικός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

"Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος", υποστηρίζει από την πλευρά της μία νοσηλεύτρια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα