Συγκέντρωση της ΚΝΕ στην πρεσβεία της Βραζιλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Αμαζόνιο

Παρέμβαση με συγκέντρωση και πικετοφορία πραγματοποίησε την Τρίτη η ΚΝΕ στην πρεσβεία της Βραζιλίας κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται στον Αμαζόνιο.

Η παρέμβαση ξεκίνησε με συγκέντρωση-ενημέρωση στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λεωφόρο Β. Σοφίας.

«Τα κέρδη τους καταστρέφουν την ζωή μας και το περιβάλλον! Να τους εμποδίσουμε - Να τους ανατρέψουμε»,

«όχι στην εμπρηστική πολιτική, το σύστημά τους θέλει ανατροπή», «ούτε Τράμπ, ούτε Μακρόν, τη λύση θα τη δώσει η πάλη των λαών» είναι μερικά από τα συνθήματα που είχαν αναγραφεί στα πλακάτ που κρατούσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

«Θεωρούμε ως ΚΝΕ ότι συντελείται ένα μεγάλο οικολογικό έγκλημα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Αμαζονίου που αποδεικνύει ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα που ζούμε, και το κυνήγι του αμύθητου κέρδους προκαλεί ανυπολόγιστες περιβαλλοντολογικές καταστροφές» δήλωσε ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Θεωρούμε υπεύθυνη την αντιδραστική κυβέρνηση Μπολσονάρο η οποία προορίζει φιλέτα γης για εκμετάλλευση από επιχειρήσεις και μονοπωλιακούς ομίλους στην περιοχή αυτή, κάτι για το οποίο έστρωσαν το έδαφος και οι προηγούμενες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις» πρόσθεσε. «Επίσης θεωρούμε υποκριτική την στάση της ΕΕ και των G7 οι οποίοι, εκτός των άλλων, ανταγωνίζονται και για το τι θα γίνει στον Αμαζόνιο και πως θα αξιοποιηθεί η περιοχή για τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κερδοφορία τους» ανέφερε ο Μ. Ραπανάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα