Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου μετέβη στις 05:30 με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στη Πεντέλη. Λόγω των πυρκαγιών στην Αττική ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, περιοδεία του στην Πρέβεζα.

Εν τω μεταξύ, σηκώθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη.

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Η επίσημη ενημέρωση Πυροσβεστικής

Τα κυριότερα σημεία από την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά:

Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε να ξεπερνά τα 80 χλμ την ώρα. Ολονύχτια μάχη σε δυσμενείς συνθήκες. Λόγω της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Πρώτη προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των κρίσιμων υποδομών και της ιδιωτικής περιουσίας. 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Απεστάλησαν πέντε μηνύματα 112, για το στρατιωτικό νοσοκομείο, για τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, για τη Παλλήνη και τη Νέα Παλλήνη, τη Βούλα Πικερμίου καθώς και οδηγίες για τη λεωφόρο Μαραθώνος και την Αττική Οδό. Οι ζημιές θα καταγραφούν μετά το πέρας των επιχειρήσεων. Στο πεδίο επιχειρούν drones και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες εκτός από τις ελληνικές δυνάμεις. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Έχουν ενεργοποιηθεί τρία καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα, το ένα για συντονισμό, ενώ σε ετοιμότητα για να επιχειρήσουν σε λίγο είναι περισσότερα εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα