Στο ΣτΕ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, βρίσκονται έξω από το ΣτΕ στην οδό Πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Βουλή, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα στους βουλευτές, ζητώντας να εφαρμοστεί το άρθρο 95 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο "οι δικαστικές αποφάσεις στο ΣτΕ πρέπει να είναι σεβαστές και τιμωρείται η διοίκηση εφόσον δεν τις εφαρμόζει".

Στις τέσσερις ακυρωτικές αποφάσεις του ήδη από το 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ανίσχυρους και μη εφαρμοστέους

τους νόμους 4051 και 4093 για τις περικοπές των συντάξεων. Ωστόσο, όπως παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου της Θεσσαλονίκης, «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, οι κρατήσεις εξακολουθούν να ισχύουν παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ. "Η κ. Αχτσιόγλου λέει ότι έχει συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τη μεταρρύθμιση που έκανε με τον νόμο Κατρούγκαλου, τον 4387. Εμείς έχουμε παραδείγματα με μισθοδοσίες του Δεκεμβρίου του 2018 όπου οι νόμοι 4051 και 4093 εφαρμόζονται" είπε χαρακτηριστικά.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι βρίσκονται έξω από το κτίριο, συνεδριάζει η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ) καλούνται να εξηγήσουν γιατί οι δύο οργανισμοί δεν έχουν συμμορφωθεί στις αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα