Στο ΣτΕ καθηγήτρια για την απόλυσή της

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε καθηγήτρια η οποία απολύθηκε, λόγω συνεχών απουσιών από τη θέση της, ενώ η ίδια υποστηρίζει πως δεχόταν «πόλεμο» από το διευθυντή της.

Η φιλόλογος σε νυχτερινό σχολείο απολύθηκε καθώς είτε λάμβανε αναρρωτικές άδειες είτε όχι εκείνη για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίαζε από την υπηρεσία της. Η ίδια στην προσφυγή της, που θα εξετάσει το ανώτατο δικαστήριο, υποστηρίζει πως αιτία ήταν ο διευθυντής του σχολείου, η συμπεριφορά του οποίου της προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, κατά την καθηγήτρια, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις μη νόμιμες

εντολές του προϊσταμένου της, όπως οι καθηγητές να είναι ελαστικοί στις απουσίες των μαθητών. Παράλληλα, ο οποιος επέτρεψε την εγγραφή ενός μαθητή στην Α΄ Λυκείου χωρίς να έχει απολυτήριο Γυμνασίου και μετά από δική της αντίδραση τον ενέγραψε στην Α΄ Γυμνασίου.

Οι συνεχείς αρνήσεις της ξεκίνησε τη διαμάχη μεταξύ των δύο, με τη διεύθυνση -όπως υποστηρίζει- να την προσβάλει μπροστά σε συναδέλφους και να της απαγορεύει παρακολουθήσεις εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Αποτέλεσμα -κατά τη φιλόλογο- να αποκτήσει συμπτώματα πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεων, ιλίγγους, αστάθεια και ναυτία. Μέχρι δε την απόσπασης της λάμβανε αναρρωτικές άδειες. Τελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με έξι αδικαιολόγητες αποχές από τα καθήκοντά της, κάτι που την οδήγησε στο πειθαρχικό συμβούλιο και στην οριστική της παύση απόλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα