Στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς Χατζηδάκης, Σταϊκούρας και Σκρέκας με εντολή Μητσοτάκη

Την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς επισκέφθηκαν την Τετάρτη εκτάκτως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες Χρήστο Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα μετά από εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αιτία αποτέλεσε η ραγδαία πτώση πολλών μετοχών (κυρίου του τραπεζικού τομέα) κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εν συνεχεία, η Νέα Δημοκρατία

ανακοίνωσε πως "τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία είναι πλέον ανησυχητικά. Η Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών. Τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται σε μια ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία".

Και εν συνεχεία τόνισε: "Δυστυχώς η ανικανότητα αυτή αντικατοπτρίζεται παντού:

Στη ΔΕΗ η οποία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης

στο κόστος δανεισμού της χώρας που παραμένει απαγορευτικό

στις επενδύσεις που διαρκώς υπονομεύονται

στο ιδιωτικό χρέος που συνεχώς διογκώνεται και πνίγει τους Έλληνες

και βέβαια στην ανεπάρκεια της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

Η ανακοίνωση κατέληξε ως εξής: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα