Στη Σκιάθο το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

Το γεγονός ότι έχουν ψηλά στην ατζέντα την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET), επέλεξε τη Σκιάθο για να πραγματοποιήσει το συνέδριό της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 10-13 Ιουνίου 2021.

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον

Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρα μας ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Η ιταλική αποστολή έφτασε στην Αθήνα σήμερα, με 50 άτομα και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία.

«Πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από την γειτονική μας χώρα. Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στην Σκιάθο, με την στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει στον Ιταλό επισκέπτη όλα όσα αναζητά φέτος».

Η πρόεδρος της FIAVET Ivana Jelinic, επισήμανε ότι «οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό που θα τους υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές».

Τα μέλη της αποστολής, πριν και μετά τις εργασίες του συνεδρίου (την 11η Ιουνίου στο Μπούρτζι), θα επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο της Σκιάθου, τη Μονή της Ευαγγελίστριας και τοπικό οινοποιείο, θα κάνουν το γύρο του νησιού και θα απολαύσουν τοπικούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκιάθο, Ιταλών,skiatho, italon